Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Απογοητευμένη η πλειοψηφία των αμερικανών από την ακύρωση της ταινίας της SONY

Γράφει ο Σπύρος Μπόικος,

Σχεδόν οι μισοί αμερικανοί θεωρούν ότι η απόφαση της SONY να αποσύρει την ταινία “Η συνέντευξη”, η οποία ήταν η αιτία για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρίας, ήταν λανθασμένη, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Το 47% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι διαφωνούν με την απόσυρση από την εταιρία της νέας ταινίας, η οποία ήταν το αποτέλεσμα της άρνησης αρκετών κινηματογραφικών αιθουσών να την προβάλουν. Η ταινία αφορούσε ένα σχέδιο της CIA για τη δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και η αναγγελία της είχε προκαλέσει ένα οργισμένο διάβημα της Βόρειας Κορέας προς τον ΟΗΕ. Το 29% των ερωτηθέντων υποστήριξε την απόφαση της εταιρίας, ενώ το υπόλοιπο 24% δεν πήρε θέση.

Το FBI είναι κατηγορηματικό ότι πίσω από την επίθεση στη SONY βρίσκεται η Βόρεια Κορέα. Η επίθεση προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες στα στούντιο της εταιρίας και είχε σαν αποτέλεσμα τη διαρροή σημαντικών δεδομένων και προσωπικών λογαριασμών email στελεχών και ηθοποιών.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη και μάλιστα πρότεινε τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής, αποτελούμενης από βορειοκορεάτες και αμερικανούς για να ερευνηθεί η επίθεση, μια πρόταση που η Ουάσινγκτον θεώρησε παράλογη.

Την άποψη του 47% των ερωτηθέντων φαίνεται να συμμερίζεται και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα άσκησε κριτική στην απόφαση της εταιρίας να αποσύρει την ταινία. Από την πλευρά της η SONY απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η προβολή της ταινίας από τη στιγμή που οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν δέχονται να την προβάλουν και πως αναζητά μια εναλλακτική λύση σε κάποια πλατφόρμα, ενδεχομένως διαδικτυακά, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει συνεργάτες σε αυτό το εγχείρημα.

Η επίθεση εναντίον της SONY είναι η σημαντικότερη κυβερνοεπίθεση που έχει δεχτεί ποτέ επιχειρηματικός στόχος στο έδαφος των ΗΠΑ και είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο από την αμερικανική πλευρά όσο και από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη σε κρατικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο να καταδικάσει την επίθεση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων