Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟΙ είναι οι Γερμανοί ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ της ΜΙΤ που «αλώνιζαν» στην ΚΩ! ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ!

Γράφει Αναγνώστης

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΟΝΟΜΑΤΑ.

Τον άφησαν ελευθερο παρότι διώκεται για κακούργημα “με περιοριστικούς όρους”!!!

Εδώ και μερικές ημέρες στην ακριτική Κω εξελίσσεται ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ!

Όπως είναι ήδη γνωστό, στα μέσα Οκτωβρίου συνελήφθη για κατασκοπεία ένας 65χρονος Γερμανός υπήκοος, ο οποίος με το ΙΧ του προσέγγιζε και φωτογράφιζε στρατιωτικές και άλλες «ευαίσθητες» εγκαταστάσεις στο νησί. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ο πλήρης «κλασικός εξοπλισμός» ενός κατασκόπου: φωτογραφική μηχανή, επαγγελματικά κιάλια, διόπτρα κατόπτευσης, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, εξωτερικός σκληρός δίσκος, USB-sticks, κινητά τηλέφωνα, χάρτες και εκατοντάδες φωτογραφίες και χειρόγραφες σημειώσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Ο Γερμανός κατάσκοπος Κάρλ Χάϊνς Κλάρ είναι εδώ και 2 χρόνια μόνιμος κάτοικος στην Κω, έχοντας ως «έδρα» του τον οικισμό «Πελεζίκι», χωρίς να δώσει μέχρι την ημέρα της σύλληψής του δικαιώματα στους γείτονες να τον υποπτευθούν.
Ο Κλάρ δεν άργησε να «σπάσει» στην ανάκριση, ομολογώντας ουσιαστικά την ενοχή του. Προχώρησε μάλιστα σε «αποκαλύψεις» για κρίσιμα στοιχεία της παράνομης δράσης του για λογαριασμό της ΜΙΤ (τρόπο επικοινωνίας με τους Τούρκους, τόπο επαφών του, δρομολόγια, μέτρα ασφαλείας κά), προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκιση. Tελικά ο Γερμανός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του, στην οποία είναι κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος!

Αλλά υπάρχει και το «κερασάκι» στην τούρτα! Είναι το παρελθόν του Κλάρ: Για μία εικοσαετία διατέλεσε στέλεχος του Στρατού της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ έζησε για αρκετά χρόνια στην Τουρκία, όπου και στρατολογήθηκε από τη ΜΙΤ. Μάλιστα ο Κλάρ, αυτά τα δύο χρόνια που ζει στην Κω, πηγαινοέρχεται συχνά στo Mπόντρουμ. Οι γείτονές του στο Πελεζίκι υποστηρίζουν ότι ο Κλάρ ήταν πάντα «κλειστός» και πειθαρχημένος χαρακτήρας, «σαν να βρισκόταν σε κάποια αποστολή»!

Και εδώ έρχεται η «αποκάλυψη-βόμβα»!! Ο Κλάρ δε δούλευε μόνος του!! Είχε συνεργό τη Γερμανίδα σύζυγό του, Aνεντόρε Σπίς Κλάρ. H επίδοξη «Μάτα Χάρι» της Κω, συνόδευε τον Κλάρ στις κατασκοπευτικές του κινήσεις σε όλο τον νησί και προφανώς γνώριζε τα πάντα!! Η «Φράου» Ανεντόρε, σύμφωνα με συμπατριώτισσά της στην Κω, έχει σκληρό χαρακτήρα και μάλλον «θυμίζει άνθρωπο της ΣΤΑΖΙ»!

Όπως και πριν έναν χρόνο με τη σύλληψη τότε στη Χίο για κατασκοπεία του 75χρονου επίσης Γερμανού μόνιμου κάτοικου του νησιού, Χάνς Χάρτμουτ Στράϊμπερ, οι ελληνικές Αρχές φαίνεται πως έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, ξηλώνοντας το δίκτυο της ΜΙΤ στα δύο αυτά ακριτικά νησιά.
Εύχομαι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων