Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Αποκάλυψη Guardian: Το Facebook επιτρέπει σε ηγέτες φτωχών χωρών να εξαπατούν τους πολίτες

Το Facebook χειρίστηκε περισσότερες από 30 υποθέσεις χειραγώγησης σε 25 χώρες που εντοπίστηκαν από το προσωπικό της εταιρίας, αποκαλύπτει ο Guardian.

Πρόκειται για μία αποκάλυψη βόμβα από τον βρετανικό τύπο για τον τρόπο που αρχηγοί φτωχών κρατών χρησιμοποιούν το Facebook για να διασπείρουν ψεύδη, να χειραγωγούν τους πολίτες και να πλήττουν τους αντιπάλους τους, εκμεταλλευόμενοι ένα κενό ασφαλείας στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Η έρευνα δείχνει πώς το Facebook έχει επιτρέψει μεγάλες καταχρήσεις της πλατφόρμας του σε φτωχές, μικρές και μη δυτικές χώρες, αποσκοπωντας να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση καταχρηστικών συμπεριφορών που προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης ή ακόμα επηρεάζουν τις ΗΠΑ και άλλες πλούσιες χώρες.

Το Facebook δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την πολιτική χειραγώγηση που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα μετά το ιστορικό φιάσκο των εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, όταν Ρώσοι χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς εξαπάτησαν Αμερικανούς ψηφοφόρους.

HTML tutorial

Όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα η Sophie Zhang, πρώην αναλύτρια δεδομένων στο Facebook, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει αυτά τα ζητήματα επειδή δεν θεωρεί ότι πλήττουν ιδιαίτερα την εικόνα της επιχείρησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων