Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα. “Συμπαγής η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ” (upd)

Τα μεσάνυχτα εν τέλει θα λάβει χώρα η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής για το πολυνομοσχέδιο.

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή με την ψηφοφορία. Το αποψινό κλίμα αναμένεται εκρηκτικό δεδομένων των έως τώρα συζητήσεων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου την οποία ζήτησε το ΚΚΕ. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αμέσως μετά επί των άρθρων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ οπότε και αναμένεται η ψήφιση του.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει «τα 12 έως 15 μέτρα, που η ψήφισή τους είναι αναγκαία προκειμένου να απελευθερωθούν τα 2 δισ. ευρώ της δόσης για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων» είχε δηλώσει από χθες, Πέμπτη ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η Νέα Δημοκρατία διά του προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη ξεκαθάρισε πως θα καταψηφίσει τα άρθρα με τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Όχι επί της αρχής αναμένεται επίσης να ψηφίσουν τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Λέμε κάθετα ‘όχι’ στην φοροεπιδρομή και περικοπές μισθών και συντάξεων. Στα μέτρα που κάνουν όλους μας φτωχότερους, αυξάνουν την ανεργία και υποδαυλίζουν και ενισχύουν ακραίες φωνές» δήλωσε χθες ο κ. Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά της η Ράνια Σβίγγου, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συμπαγείς και δεν υπάρχει ζήτημα διαρροών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων