Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision- Απόλυτο φαβορί η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα

Με τη συμμετοχή 26 χωρών πραγματοποιείται απόψε στη Λισαβόνα ο τελικός της Eurovision και η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα και το «Fuego» φιγουράρει ανάμεσα στα φαβορί.

Η Φουρέιρα θα εμφανιστεί στην Altice Arena 25η, θέση που θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι τον διαγωνισμό κερδίζουν χώρες που εμφανίζονται στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Οι χώρες που θα διαγωνιστούν είναι, με βάση τη σειρά εμφάνισης:
1. Ουκρανία
2. Ισπανία
3. Σλοβενία
4. Λιθουανία
5. Αυστρία
6. Εσθονία
7. Νορβηγία
8. Πορτογαλία
9. Ηνωμένο Βασίλειο
10. Σερβία
11. Γερμανία
12. Αλβανία
13. Γαλλία
14. Τσεχία
15. Δανία
16. Αυστραλία
17. Φινλανδία
18. Βουλγαρία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Ουγγαρία
22. Ισραήλ
23. Ολλανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. Ιταλία

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούν την υποψηφιότητα της Κύπρου με το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το μεγάλο τρόπαιο της βραδιάς.

Το Fuego της Κύπρου έχει βάλει «φωτιά» στους αντιπάλους, με το Ισραήλ με τη Νέτα Μπαρζιλάι να είναι αυτή την στιγμή η μόνη χώρα που «απειλεί» την πρωτιά την Φουρέιρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ αναγκάζεται να αλλάξει την σκηνική παρουσία για να ανταγωνιστεί την πληθωρική Φουρέιρα, χωρίς να αποκαλύπτει τι ακριβώς αλλάζει.

Κάποιοι μάλιστα άρχισαν να συζητούν για το αν η Κύπρος μπορεί να διοργανώσει του χρόνου τον διαγωνισμό της Eurovision αν κερδίσει με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να απαντά ότι η Κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα της επόμενης διοργάνωσης της Eurovision αν κερδίσει η Ελένη Φουρέιρα φέτος.

Ο τελικός της 63ης Eurovision θα μεταδοθεί στις 10 μμ από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD και στον σχολιασμό θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στον τελικό οι Ελληνες τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του τελικού ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων