Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Αποστολή του Rizopoulos Post στις Βρυξέλλες

Το 2015 οδεύει προς τη δύση του και ο απολογισμός στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει σχετικά με τους Στόχους Ανάπτυξης για το Millennium (Millennium Development Goals, MDGs), που δρομολογήθηκαν το 2000 σε βάθος 15 ετών, τα οποία ολοκληρώνονται φέτος, οπότε λαμβάνει χώρα το πρόγραμμα «2015 Κομβικό έτος για την ανάπτυξη» (2015 Key year for Development). Τη θέση αυτών των φιλόδοξων στόχων για την παγκόσμια ανάπτυξη λαμβάνουν σήμερα οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, (Sustainable Development Goals, SDGc) που θα επιχειρηθεί να εκπληρωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα 15 χρόνια έως το 2030. To Rizopoulos Post βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες με ανταποκριτή τον Δημήτρη Κατσαρό.

Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ευρωπαϊκής ΜΚΟ, European Journalism Centre, 15 δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη, με τον Δ. Κατσαρό και το RP να αποτελούν τη μοναδική ελληνική συμμετοχή βρίσκονται στις Βρυξέλλες από την Τετάρτη σε συναντήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις με παράγοντες της Κομισιόν, του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών που συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των MDGs αλλά και στην εισήγηση των SDGs.

Ενδιαφέρουσες ανταποκρίσεις και αποκλειστικές ειδήσεις σχετικά με την προσφυγική κρίση, την ενέργεια, τη διεθνή συνεργασία για την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή, έρχονται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων