Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Apple: Eπιστρέφει σε καταναλωτές 32,5 εκατ. δολάρια για in-app αγορές

Η Apple έδωσε τέλος σε αγωγή που εκκρεμούσε εις βάρος της σχετικά με την ευκολία με την οποία μπορούσαν ανήλικοι να πραγματοποιήσουν αγορές μέσα από εφαρμογές (in-app purchases) του iOS App Store.

Η ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ απέσυρε την αγωγή υπό την προϋπόθεση η Apple θα επιστρέψει το ποσό των 32,5 εκατ. δολαρίων σε καταναλωτές που επηρεάστηκαν από το εν λόγω πρόβλημα. Το ποσό θεωρείται μηδαμινό σε σχέση με τη ρευστότητα ύψους 148 δις δολαρίων της εταιρείας.

Η έρευνα για τα in-app purchases είχε ξεκινήσει το 2011 μετά από καταγγελίες καταναλωτών ότι τα παιδιά τους μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αγορές εν αγνοία τους μέσω τίτλων που είναι διαθέσιμοι για το iPhone και το iPad.

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ένα οκτάχρονο παιδί χρέωσε την οικογένειά του με 6.000 δολάρια από αγορές που έκανε μέσα από ένα παιχνίδι. Η Apple κατέληξε να επιστρέψει τα χρήματα στους γονείς πριν από την απόσυρση της αγωγής.

Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους , ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ αναφέρει ότι η εταιρεία κατέληξε στη συμβιβαστική πρόταση προς την FTC για να αποφύγει «ένα μακρύ και αποπροσανατολιστικό δικαστικό αγώνα».

σχετικα αρθρα

114 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img