Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Απρόσεκτος τζιχαντιστής αποκάλυψε την τοποθεσία του στο twitter

Ένας Νεοζηλανδός, ο οποίος θεωρείται μέλος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αποκάλυψε κατά λάθος στο twitter την ακριβή τοποθεσία του στη Συρία, καθώς είχε ξεχάσει να απενεργοποιήσει την υπηρεσία εντοπισμού.

Ο Μαρκ Τέιλορ, ο οποίος σύμφωνα με το lifo.gr, πλέον χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Αμπντούλ Ραχμάν, απενεργοποίησε τον λογαριασμό του μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. Χρησιμοποιώντας κάποια από τα tweet του Νεοζηλανδού, ο Τζεφ Γουέιερς, ο οποίος είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας iBrado, κατάφερε να εντοπίσει την τοποθεσία του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ένα συγκεκριμένο σπίτι στο Al-Taqbah, μια συριακή πόλη κοντά στη Ράκα, που είναι προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, ο Τέιλορ συνελήφθη από τις πακιστανικές αρχές το 2009, όταν προσπάθησε να εισέλθει σε προπύργιο της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Αφέθηκε ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Τέιλορ εγκατέλειψε τη Νέα Ζηλανδία τον Μάιο του 2012, παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, και έκανε την εμφάνισή του στη Συρία τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Εκείνο τον μήνα δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία με το καμένο διαβατήριό του, αναφέροντας ότι το ταξίδι του ήταν “χωρίς επιστροφή”.

Αρχικά, είχε δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας ότι θα παραμείνει στη χώρα μέχρι να γίνει “μάρτυρας”, αλλά φαίνεται πως το ξανασκέφτηκε καθώς τον επόμενο Σεπτέμβριο υποστήριξε ότι είχε συνειδητοποιήσει πως η Συρία χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη. Iσχυρίστηκε επίσης ότι ήρθε σε επαφή με το γραφείο διαβατηρίων της Νέας Ζηλανδίας για να βγάλει καινούρια ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν του απάντησαν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων