Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Αργοσβήνει το MEGA

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Αβεβαιότητα επικρατεί στο Mega, καθώς δε διαφαίνεται καμία ουσιαστική λύση για τη σωτηρία του καναλιού. Τελεσίγραφο, από τη μία πλευρά, έστειλε η Digea, η οποία ενημερώνει ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, ενώ, από την άλλη πλευρά, το Mega βρίσκεται αντιμέτωπο με την καταγγελία των δανειακών του συμβάσεων.

Το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες και από την Κυριακή θα αρχίσει να χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως. Οι τράπεζες, επίσης, παραμένουν ανυποχώρητες και συνεχίζουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του καναλιού.

Τα προβλήματα για το κανάλι τη Μεσογείων, όμως, δεν τελείωνουν εδώ, αφού οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Mega συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους από τις 06:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και να μην υπάρχει ροή ειδησεογραφίας στο site του Mega.

HTML tutorial

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, παράλληλα, αποφάσισε την κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» και ζητεί:

1. Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους
2. Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

Λίγη σημασία έχει το αν, τελικά, το Mega θα καταφέρει να επιβιώσει, αφού είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα ξεμπλοκάρουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Τον πρώτο λόγο, όμως, έχουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στο κανάλι, στους οποίους πρέπει και να αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους.

Υ.Γ. Η αξιοποίηση του αρχείου και της ταινιοθήκης του καναλιού είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο που χρήζει εκ νέου συζήτησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων