Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Αρκουμανέας: Πιθανό να έχουμε πάλι σήμερα 2.000 κρούσματα

“Κύριος λόγος” για τη διασπορά του κορονοϊού είναι οι μετακινήσεις, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και τόνισε ότι σήμερα Τρίτη ενδέχεται να είναι και πάλι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων.

“Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες”, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

HTML tutorial

Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Β. Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

“Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες”, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων