Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Αρνητική ψήφος της Γερμανικής Αριστεράς για το νέο ελληνικό πρόγραμμα. Αλληλέγγυα ωστόσο στον Τσίπρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η Γερμανική Αριστερά, Die Linke, δεν ψήφισε υπέρ του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα. Ο σταθερός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα της χώρας όσον αφορά πάγια αιτήματα αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, καταμετρήθηκε στα ΟΧΙ στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη Γερμανική Βουλή.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, άσκησε δριμύ κριτική στη συμφωνία ανάμεσα σε θεσμούς και Ελλάδα. Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι παραμένει αλληλέγγυος στον εληνικό λαό αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κριτική του Γκίζι, είχε ως βασικό σημείο τη δημιουργία νέων χρεών που θα βαραίνουν τις πλάτες του έλληνα, προκειμένου να πληρωθούν τα ήδη υπάρχοντα χρέη. Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα ως σήμερα και έχει εξοικονομήσει 100 δις ευρώ από την κρίση χρέους και λόγω της πολιτικής των επιτοκίων που για άλλη μία φορά ασκήθηκε εις βάρος των πολιτών.

Η ιδιότυπη αυτή στάση, δηλαδή της μη ψήφισης της συμφωνίας που η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε αλλά η παράλληλη αλληλέγγυα στάση απέναντι στον πρωθυπουργό, δείχνει ότι και στο πολιτικό προσκήνιο της Γερμανίας, μέσα από τα μάτια της αριστεράς, διατυπώνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδια τα οποία η ίδια δεν πιστεύει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img