Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Άρση μέτρων: Μετά τις πλατείες, οι παραλίες – Ανησυχία ενόψει του Σαββατοκύριακου

Στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνουν οι παραλίες, οι οποίοιες αναμένεται να είναι κατάμεστες μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Oι παραλίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών, καθώς το Σαββατοκύριακο έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αναμένεται οι παραλίες να είναι κατάμεστες.
Αυτό το γεγονός μπορεί εύκολα να αποδειχθεί καταστροφικό, όπως προειδοποίησαν και οι ειδικοί, προειδοποιώντας ότι ο υψηλός συγχρωτισμός αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας.

Με δεδομένο πως οι οργανωμένες παραλίες προς το παρόν είναι κλειστές (υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν ωστόσο), ο κίνδυνος στις ελεύθερες παραλίες να επικρατεί το αδιαχώρητο το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι υπαρκτός, κάτι που έχει θέσει σε εγρήγορση την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

«Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη μιας κοινωνικής επαφής, την οποία κατανοούμε. Αλλά δείχνουν και ταυτόχρονα, μια υποεκτίμηση της κατάστασης, σε κάποιες περιπτώσεις και άγνοια κινδύνου» έλεγε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

«Οποιαδήποτε λοιπόν συζήτηση γίνεται για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά καθαρά το θέμα του συγχρωτισμού.

Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος από τον εσωτερικό χώρο.

Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε και όταν κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον, υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού, ακόμα και σε έναν εξωτερικό χώρο», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν και υπάρχουν μελέτες, και ελληνικές, οι οποίες έδειξαν ότι σε χώρους λουόμενων, στους οποίους υπήρχε πολύ μεγάλος συγχρωτισμός, υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού, αλλά και άλλων λοιμώξεων.

Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα».

Σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα οι οργανωμένες παραλίες

Ηδη έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συγχρωτισμού σε παραλίες τόσο της Αττικής, όσο και της Θεσσαλονίκης, καθώς προς το παρόν οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός Νομού της μόνιμης κατοικίας τους.

Και με δεδομένο πως αναμένεται το αδιαχώρητο τα επόμενα 24ωρα στις ελεύθερες παραλίες, συζητείται να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που αναμένεται, κυρίως στις παραλιακές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξουν οι τελικές εισηγήσεις και αποφάσεις, καθώς από την Παρασκευή το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 35 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τους 38 έως 40 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ethnos.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων