Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Άρχισε να πέφτει ξύλο στο ΠΑΣΟΚ

Γράψαμε έγκαιρα και έγκυρα για τα «μαγειρέματα» που λαμβάνουν χώρα στην πολιτική «κουζίνα» του ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου, προκειμένου να ελεγχτούν οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν. Τα «μαγειρέματα» οδήγησαν στο να εκτυλιχτούν σκηνές απείρου κάλλους αργά χθες το μεσημέρι στον 4ο όροφο των γραφείων της Ιπποκράτους όπου βρίσκεται η επιτροπή οργάνωσης του Συνεδρίου.

Το συμβάν προκλήθηκε ύστερα από κατηγορίες που απηύθυναν γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης, Γιάννη Σουλαδάκη καθώς και προς το μέλος Γρηγόρη Φελώνη.

Όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Α’ Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και ο Γραμματέας Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος πήγαν στην Ιπποκράτους εκεί ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιάννης Σουλαδάκης και το μέλος Γρηγόρης Φελώνης. Οι δύο γραμματείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί σήμερα λήγουν οι προθεσμίες για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες των συνέδρων, όμως η ΕΚΑΠ – όπως κατήγγειλαν – ακόμη δεν έχει βγάλει το «μέτρο» για την εκλογή τους.

Εκείνη την ώρα ο Φελώνης τούς πέταξε τα δύο κείμενα που εξέδωσαν προχθές η Αριστερή Πρωτοβουλία – που πρόσκειται στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο – και η Ομάδα των 10 (που πρόσκειται στον Μιχάλη Καρχιμάκη) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι πολιτικές αλητείες».

Τότε η ατμόσφαιρα έγινε εκρηκτική: Ο Αξαρλής μάλιστα έριξε μία γροθιά στον Φελώνη και ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έπεσαν και καρεκλιές!
Το επεισόδιο έληξε τελικά με την παρέμβαση ψυχραιμότερων, αποτυπώνει ωστόσο με τον πλέον δραματικό τρόπο την ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τίποτα δεν αποκλείει τέτοιες σκηνές να επαναληφθούν. Η «πολιτική φτώχεια» φέρνει όχι απλά γκρίνια αλλά ενίοτε και…γροθιές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων