Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Άρχισε ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ…

«Είναι αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα του κόμματος από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πιθανότητα να συστήσει ο κ. Παπανδρέου δικό του κόμμα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάτι τέτοιο «θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί.

Κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, που έγινε και πάλι με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Βενιζέλου, υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει τη παράταξη, καθώς «η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση».

Σαφές είναι και το μήνυμα ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την συστράτευση των στελεχών ούτε την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Άρειο Πάγο».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «είναι άλλωστε αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό. Και μάλιστα σε Πρωθυπουργό της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011). Μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Επιπλέον, υπενθυμίζεται η θέση του κ. Βενιζέλου την οποία διατύπωσε και κατά την πρόσφατη συνάντηση των δύο αντρών ότι «η θέση του είναι στη Παράταξη και τα ψηφοδέλτια της για να δώσουμε «όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών όποτε και αν γίνουν».

Στο πλαίσιο αυτό – και για να ξεκαθαριστούν πλήρως διάφορα που λέγονται και γράφονται- ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικράτειας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε προς στον κ. Παπανδρέου ότι μετά τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν – στις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη με δυναμισμό και αισιοδοξία και όχι με γκρίνια και ηττοπάθεια- θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

«Το συνέδριο δεν θα είναι συνεπώς συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών – όπως ελπίζουν ή εύχονται ορισμένοι – αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο» σημειώνει το γραφείο Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε ταυτόχρονα, «για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι αυτό που έχει προτείνει ο κ. Παπανδρέου δεν είναι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα ασαφές συνέδριο του «χώρου», χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα, όπως έγραψε στο σχετικό κείμενο του ο κ. Παπανδρέου».

Άλλωστε από το Μάρτιο του 2012, οπότε και ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υπό συνθήκες κρίσης και έκτακτης ανάγκης, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από το επίπεδο του συνεδρίου που συνήλθε το Μάρτιο του 2013, την ΚΠΕ, το Πολιτικό Συμβούλιο έως το επίπεδο της ΚΟ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ. Βενιζέλος έχει τονίσει κατ/ επανάληψη ότι όλα τα στελέχη – και κυρίως όσοι είχαν προσωπική συμμετοχή στις κρίσιμες για τον τόπο και την παράταξη επιλογές – πρέπει να ανταποκριθούν στο χρέος τους για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ γιατί το οφείλουν στο κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάνω απ’ όλα στο μέλλον και την προοπτική της χώρας. Όλοι και όλα κρίνονται ιστορικά.

«Το μεγάλο άλλωστε θέμα για τη χώρα και τους πολίτες δεν είναι οι προσωπικοί σχεδιασμοί οποιουδήποτε, αλλά η διαφύλαξη της πολιτικής και εθνικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο και την οδηγεί σε αλλαγή σελίδας. Εάν η χώρα οδηγηθεί εκβιαστικά σε εκλογές, τότε η μάχη των εκλογών θα είναι μάχη για την μετεκλογική επιβίωση της χώρας και υπό τις περιστάσεις αυτές ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμος» επισημαίνεται.

Κλείνοντας, το γραφείο Τύπου υπογραμμίζει ότι είναι υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι να λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και όχι ως πεδίο ανιστόρητων εσωστρεφών συζητήσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων