Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

ΑΣΕΠ: Οι θέσεις που ανοίγουν μέσα στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Ευκαιρίες μόνιμου διορισμού για πτυχιούχους αλλά και απoφοίτους Λυκείου φέρνει ο Ιανουάριος, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται διαγωνισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Λιμενικό, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους.

Το υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ προσλαμβάνει αυτή την εβδομάδα 141 γιατρούς και νοσηλευτές για να στελεχώσει τα νοσοκομεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προκήρυξη για 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές θα βγάλει από μέρα σε μέρα για την ενίσχυση των ΜΕΘ και ΜΑΦ κυρίως στην Αττική.

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στον διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για 49 Δόκιμους Λιμενοφύλακες, ενώ τρέχουν οι αιτήσεις για 121 θέσεις ΠΕ και ΤΕ στους δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μπορούν να διεκδικήσουν μόνο παλαιοί διοριστέοι ΑΣΕΠ.

Τέλος, πήρε ΠΥΣ ο διαγωνισμός πρόσληψης 690 μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων (γραμματέων, στελεχών Πληροφορικής και επιμελητών) και η σχετική προκήρυξη θα ανακοινωθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στον τομέα της Υγείας, όπως αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος” οι προσλήψεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους και θα συνεχιστούν μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί προκήρυξη για 500 προσλήψεις συμβασιούχων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας.

Στον τομέα της Παιδείας αναμένονται δύο μεγάλοι διαγωνισμοί. Ο πρώτος αφορά στην πρόσληψη 500 καθηγητών-μελών ΔΕΠ προκειμένου να καλυφθούν με προσωπικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέα μεγάλη προκήρυξη εκπαιδευτικών μέσα στο 2016. Ο διαγωνισμός θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα στηρίζεται στο σύστημα μοριοδότησης. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσλήψεις να γίνουν πριν από το καλοκαίρι – ιδανικά μέσα στην άνοιξη του 2016, για να προλάβουν να έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί έως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων