Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Ασημακοπούλου: «Η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να είναι οδηγός μας για την αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον»

Την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την ΕΕ, ως «ένα φωτεινό παράδειγμα, που πρέπει να αποτελεί οδηγό για τον τρόπο αντιμετώπισης κρίσεων», τόνισε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Η κ. Ασημακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της που η ΕΕ υιοθέτησε και υλοποιεί τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, ενότητα και ετοιμότητα, ως προς την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση. «Είμαι περήφανη που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστάτησε στην πρόταση του συγκεκριμένου Μηχανισμού και που η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση και ήδη λάβαμε έγκριση για το εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», είπε χαρακτηριστικά.
«Η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι όταν θέλουμε και όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε. Αυτός θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας και για το μέλλον», υπογράμμισε, κλείνοντας την παρέμβασή της, η κ. Ασημακοπούλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων