Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Άστεγοι από επιλογή, για μία μέρα και για καλό σκοπό

Άστεγοι για μία ημέρα από επιλογή έμειναν πέντε φίλοι, και μάλιστα για τρίτη χρονιά, στην Ανατολική Φθιώτιδα. Δοκιμάζουν την εμπειρία εκατοντάδων συμπολιτών μας σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της Λαμίας και να συγκεντρώσουν ό,τι είναι απαραίτητο για τους άστεγους.

Επιστήμονες και οι πέντε, έχουν καθιερώσει την παραμονή των Χριστουγέννων να παραμένουν για 24 ώρες, μέρα και νύχτα, σ’ ένα παγκάκι στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, περιμένοντας από τους κατοίκους της Λαμίας να τους πάνε από ρουχισμό μέχρι τρόφιμα και από είδη πρώτης ανάγκης μέχρι κλινοσκεπάσματα και φάρμακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο πριν είχαν συγκεντρώσει ένα φορτηγό με τέτοια είδη μέσα σε 24 ώρες, αφού οι κάτοικοι της περιοχής τα προσέφεραν απλόχερα.

«Άστεγος για μία μέρα» τιτλοφορούν την καμπάνια τους ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, η Έφη Παπαρίζου, ο Θανάσης Θεοδώρου και ο Χρήστος Σουλόπουλος, και με τον τρόπο αυτό θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Το υλικό το οποίο συγκεντρώνουν το μεταφέρουν οι ίδιοι στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς, όπως λένε, «εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από την επαρχία».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

σχετικα αρθρα

205 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img