Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αθώος ο πρώην ΥΠΕΞ για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Αθώο έκρινε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού στην πολύκροτη υπόθεση της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου του 2011 με την έκρηξη στο Μαρί όπου σκοτώθηκαν 13 άτομα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξέτασε τις εφέσεις για την υπόθεση, επικύρωσε παράλληλα την καταδίκη του πρώην υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα καθώς όπως αναφέρει, η απόφαση είχε ευθύνη και εξουσία επί του φορτίου των εκρηκτικών και γνώση της επικινδυνότητάς του.

Το Ανώτατο, επικύρωσε και την πενταετή ποινή φυλάκισης κατά του κ. Παπακώστα, ο οποίος από την ημέρα της καταδίκης του δεν μπήκε ούτε μια μέρα στη φυλακή και παραμένει σε θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τέλος, αθώωσε τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Ανδρέα Νικολάου ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση τα οποία και εξέτισε και εντός των ημερών αναμενόταν να αποφυλακιστεί.

Από τη προηγούμενη Δευτέρα ο κ. Νικολάου ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του με ειδικό ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων