Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Αττική: Κλειστά μέχρι και την Τετάρτη τα ειδικά σχολεία, λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα ειδικά σχολεία της Αττικής έως και την Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην περιφέρεια Αττικής, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσει στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων και την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των δήμων που κατοικούν», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, η περιφέρεια Αττικής θα επαναξιολογήσει την κατάσταση την Τετάρτη, με στόχο να εξετάσει- εφόσον απαιτείται- το ενδεχόμενο να παρατείνει το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.

Παράλληλα, η περιφέρεια Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», έκανε σύσταση σε όλους τους πολίτες να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που υπάρχει παγετός και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις συστάσεις των τοπικών αρχών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων