Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη

Στο Βέλγιο στις 22 Μαρτίου το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε στην ανώτατη βαθμίδα 4, με αεροδρόμιο, μετρό, σχολεία, και δημόσιους χώρους -όπως, μουσεία- να είναι κλειστά. Εκτός λειτουργίας, επίσης, παραμένουν μέχρι νεωτέρας όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, με εντολή της αρχής συγκοινωνιών της πόλης.

Μετά από αυτή την αυξημένη κατάσταση συναγερμού, οι αρχές και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας:

Γαλλία

Οχυρώνεται ξανά το Παρίσι.

HTML tutorial

Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε βασικά σημεία σε όλη τη χώρα. Στο Λονδίνο, συγκεκριμένα, η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει κινητοποιήσει επιπλέον αξιωματικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιούν εμφανείς περιπολίες σε βασικά σημεία της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου μεταφορών.

Γερμανία

Την ίδια στιγμή, οι γερμανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας, όπως και τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Ολλανδία

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε συνέστησε σήμερα στους Ολλανδούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Βέλγιο, ενώ αυξήθηκαν οι έλεγχοι από την αστυνομία και το στρατό στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη χώρα.

Δανία-Σουηδία-Φινλανδία

Η αστυνομία στη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους.

Η αστυνομία της Δανίας ανέφερε πως έχει αυξήσει τις περιπολίες στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και άλλα κύρια σημεία της πόλης.

Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την παρουσία της στα αεροδρόμια και έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε άλλους δημόσιους χώρους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων