Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα μέρη για να ζήσει κανείς όταν πάρει σύνταξη (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με έρευνα του International Living, αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσεις κάποιος που έχει συνταξιοδοτηθεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν από παραμέτρους που σχετίζονται άμεσα με τη ζωή του συνταξιούχου, όπως κόστος ζωής, ευκολία ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, κλίμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο Νο 1 της λίστας βρίσκεται το Εκουαδόρ, προσφέροντας πολύ χαμηλά ενοίκια και κόστος ζωής γενικά, κάνοντας εκπτώσεις σε πολλά επίπεδα, είτε μεταφορά, είτε ψυχαγωγία. Το μεταφορικό δίκτυο είναι τόσο εξυπηρετικό μάλιστα, που πολλοί λένε ότι δεν χρειάζεται καν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Οι δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρει επίσης το Εκουαδόρ ποικίλουν, από θάλασσα, μέχρι αγριόδασος, για να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα.

Αμέσως μετά έρχεται ο Παναμάς. Οι κάτοικοι του Παναμά , φημίζονται για την φιλικότητά τους και φιλοξενεία τους, καθώς επίσης η κυβέρνηση προσφέρει πολλά προνόμια σε αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί, από εκπτώσεις σε εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας, μέχρι εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο. Στο νούμερο 8, βρίσκεται η Κολομβία, που αποτελεί όμως το Νο 1 σημείο για την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσφέροντας τις καλύτερες και φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.

Άμα για διάφορους λόγους, δεν θέλετε να πάτε τόσο μακριά, μην ανησυχείτε. Μέσα στη λίστα συγκαταλέγονται και ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Πορτογαλία, Ισπανία και Μάλτα.

Αυτή είναι οι λίστα με τα δέκα πιο φιλικά κράτη για συνταξιούχους:

1. Εκουαδόρ
ecuador_1

2. Παναμάς
ciudad-de-panama

3. Μεξικό
ciudad-de-mexico

4. Μαλαισία
malaisia_1

5. Κόστα Ρίκα
costa-rica_6

6. Ισπανία
andalusia1

7. Μάλτα
malta_0

8. Κολομβία
columbia

9. Πορτογαλία
porto_ribeira

10. Ταϊλάνδη
tail5

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων