Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Αυτά είναι τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να έχει μπει ο Χειμώνας και σιγά σιγά να ψάχνουμε τους κατάλληλους προορισμούς για τα Χριστούγεννα, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναπολούν τις παραλίες, το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι και τα νησιά, όπου πέρασαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι καλοκαιρινοί προορισμοί τόσο “αθώοι”. Υπάρχουν 7 νησιά που πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Ραδιενέργεια, φίδια, κροκόδειλοι, πρωτόγονοι ιθαγενείς, και άλλα, καθιστούν αυτούς τους φαινομενικούς παραδείσους, ως τα πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο.

1) Κοραλλιογενής νήσος Μπικίνι
Ένα από τα νησιά Μάρσαλ, είναι το ακριβώς αντίθετο από γαστρονομικός παράδεισος. Έχοντας υπάρξει τόπος πυρηνικών δοκιμών από το 1946 μέχρι το 1958, τα επίπεδα ραδιενέργειας που παρατηρήθηκαν στο νησί, καθιστούν τα ντόπια προϊόντα απαγορευτικά προς βρώση. Παρά το γεγονός πως επιτράπηκε στους κατοίκους να επιστρέψουν από το 1987 και έπειτα, έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις γεννήσεις, στα καβούρια της περιοχής καθώς και στη χλωρίδα.

2) Μιγιάκι Τζίμα
Το συγκεκριμένο ιαπωνικό νησί, έχει ένα μεγάλο, ενεργό ηφαίστειο ονόματι Ογιάμα. Αυτό το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε το 2000 και δεν ησύχασε μέχρι το 2004! Αυτό ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας ενός νέφους με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, που καθιστούσε την αναπνοή αδύνατη. Παρ’ ότι η επιστροφή των κατοίκων επετράπη το 2005, όλοι έχουν μάσκες οξυγόνου, τις οποίες πρέπει να φορέσουν, όταν ηχήσουν οι σειρήνες, που προειδοποιούν πως τα επίπεδα θείου στον αέρα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.

3) Ίλια ντα Κεϊμάδα
Βρίσκεται στη Βραζιλία και οι ντόπιοι το αποκαλούν «Νησί των Φιδιών». Είναι η κατοικία, ενός είδους οχιάς που θεωρείται από τις πιο δηλητηριώδεις στον κόσμο. Ο τοπικός μύθος λέει πως υπάρχουν πέντε φίδια σε κάθε 2,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα κι έτσι το ναυτικό της χώρας απαγόρευσε την επίσκεψη σε πολίτες.

4) Νήσος Ράμρι
Η δολοφονική ιστορία του νησιού που βρίσκεται στις ακτές της Μπούρμα (Μιανμάρ) εμπεριέχεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με αυτό, οι Γιαπωνέζοι στρατιώτες που πάτησαν το πόδι τους, κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη ζούγκλα του νησιού, έπρεπε να βρουν το δρόμο τους μέσα από την πυκνή βλάστηση ενώ ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από τους ιθαγενείς του νησιού. Όχι δεν ήταν άνθρωποι. Ήταν γιγάντιοι κροκόδειλοι αλμυρού νερού που σκότωσαν πάνω από 400 άτομα, στη «μεγαλύτερη καταστροφή των ανθρώπων από ζώα».

5) Νορθ Σέντινελ
Ανήκει στο σύμπλεγμα των νήσων Άνταμαν, που βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης, ανάμεσα στη Μπούρμα και την Ινδία και ανήκει στην τελευταία. Εκεί κατοικεί μια φυλή, πρωτόγονων ανθρώπων, που δεν ανέχονται ξένη παρουσία. Μάλιστα το 2006, έγινε γνωστός ο θάνατος δυο ψαράδων, που έκαναν το λάθος να βρεθούν στα νερά τους.

6) Κοραλλιογενής Νήσος Ενεγουετάκ
Δυτικά της νήσου Μπικίνι βρίσκεται αυτή η αμερικανική «αποθήκη». Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, πέρασε στον έλεγχο των ΗΠΑ, οι οποίες, τοποθέτησαν έναν τσιμεντένιο θόλο για αποθήκευση ραδιενεργών υλικών. Από το 1948 μέχρι το 1958 διεξήχθησαν εκεί 43 πυρηνικές δοκιμές, καθιστώντας το νησί ακατάλληλο για κατοικία.

7) Ρεϋνιόν
Η γαλλική νήσος, βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό ωκεανό, είναι ηφαιστειογενής και είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος που έχει για νόμισμα το ευρώ! Αυτό που το καθιστά όμως θανάσιμα επικίνδυνο είναι οι καρχαρίες που ζουν στα νερά της. Με καταγεγραμμένες δώδεκα επιθέσεις σε τρία χρόνια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαγορεύσει το σέρφινγκ με την ελπίδα να προστατεύσει τους κατοίκους της.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

nisi

nisi3

nisi4

nisi5

nisi6

nisi7

nisi2

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων