Λίστα με τα πιο επιβαρυμένα -από χημικά- τρόφιμα για το 2016, εξέδωσε το Environmental Working Group.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του EWG, σχεδόν τα 3/4 των 6.953 δειγμάτων τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014, περιείχαν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.
Μετά τη φετινή έρευνα, εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, χημικά και φυτοφάρμακα που επέμειναν και μετά το καλό πλύσιμο ή ακόμα και το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών.
Τα 12 φρούτα που βρέθηκαν θετικά σε έναν υψηλό αριθμό πολλών διαφορετικών χημικών και φυτοφαρμάκων και μάλιστα σε μεγάλη συγκέντρωση:
1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλερι
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια