Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 36% των ατυχημάτων που σχετίζονται με κατανάλωση αλκοόλ συμβαίνουν στο σπίτι, το 13% στο δρόμο και το 10% σε χώρους πώλησης οινοπνεύματος. Κατά τον καθηγητή Kim Usher, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιουργούν τη λανθασμένη εντύπωση πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στα κλαμπ και στα μπαρ. Έτσι, πραγματοποίησε την έρευνα αυτή που αναδεικνύει το σπίτι ως το χειρότερο μέρος για κατανάλωση αλκοόλ από απόψεως επικινδυνότητας. Στο σπίτι πίνουν συνήθως τα νεότερης ηλικίας άτομα, καθώς το αλκοόλ είναι φθηνότερο σε σχέση με τα μαγαζιά.
Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία από το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων του Queensland, έδειξε πως κατά την περίοδο 2003-2012, τα ατυχήματα που σχετίζονται με αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 138%. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν σαββατοκύριακα και νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με τον καθηγητή, μια κάκωση εξαιτίας επίθεσης, είναι 84% πιθανότερο να συμβεί στο σπίτι παρά σε άλλα μέρη, ενώ από τις επιθέσεις αυτές οι πιο συνήθεις αφορούν στο κεφάλι, τον λαιμό ή το πρόσωπο. Οι γυναίκες αποδεικνύονται πιο ευάλωτες σε επιθέσεις που σχετίζονται με αλκοόλ, καθώς είναι πιο πιθανό να υποστούν ανάλογη επίθεση στο σπίτι σε σχέση με κάποιον εξωτερικό χώρο.
Η έρευνα ανακινεί το θέμα που είχε προκύψει το 2014, όταν στο Σίδνει ψηφίστηκε νόμος που απαγόρευε την είσοδο μεθυσμένων πελατών σε μαγαζιά συγκεκριμένων περιοχών της πόλης. Η απαγόρευση αφορούσε 1300 μαγαζιά και στόχο είχε την πρόληψη της βίας και των ατυχημάτων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης. Πράγματι η σχετική βία κατέγραψε σημαντική μείωση στους δημόσιους χώρους και τα μαγαζιά, όμως η προβληματική κατανάλωση στα σπίτια δεν κάμφθηκε, καθώς υπολογίζεται πως τα δύο τρίτα του αλκοόλ που καταναλώνεται στη χώρα, καταναλώνεται σε οικιακούς χώρους.