Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Αυτά ισχύουν για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές – Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες το βράδυ στις 8, ωστόσο οι ομάδες θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία σε ό,τι έχει να κάνει με τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Για 9 ακόμα μέρες, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα απόκτησης ελεύθερων παικτών και μάλιστα χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Και αυτό γιατί μέχρι πριν δύο χρόνια ίσχυε ότι για να αποκτήσεις μετά τις 31 Αυγούστου ελεύθερο ποδοσφαιριστή, θα έπρεπε αυτός να έχει αποκτήσει την ελευθέρας του πριν τις 30 Ιουνίου.

Κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει, αφού ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί. Ακόμα και ένα… λεπτό πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου (στην Ελλάδα) να μείνει ελεύθερος ένας ποδοσφαιριστής, τότε μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του! Δηλαδή μπορεί να υπογράψει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου!

Επίσης, κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε περίπτωση που φύγει με μεταγραφή ένας ποδοσφαιριστής πριν τις 9 Σεπτεμβρίου (σε πρωτάθλημα που δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφική περίοδος), τότε κάθε δικαίωμα έχει να τον αντικαταστήσει με ελεύθερο ποδοσφαιριστή.

Και ως ελεύθερος λογίζεται όποιος παίκτης έχει μένει… χωρίς ποδοσφαιρική στέγη πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα (8 το απόγευμα).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων