Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Αυτές είναι οι 10 ασφαλέστερες χώρες του κόσμου

Με αφορμή τη σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και συγκρούσεων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο η βρετανική Sun, δημοσιεύει τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου.

Ελβετία

Η Ελβετία βρίσκεται στη δέκατη θέση έχοντας μια ιστορία ουδέτερη, ευρείες αποθήκες και καλά οπλισμένο στρατό καθιστώντας τη σε συνδυασμό με τη γεωγραφία της ένα ασφαλές καταφύγιο, σύμφωνα με τις έρευνες.

Τουβαλού, Ειρηνικός Ωκεανός

HTML tutorial

Ένα απομακρυσμένο νησί που βρίσκεται βαθιά μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό, το ακραία απομονωμένο Τουβαλού είναι πολιτικά ουδέτερο, έχει μικρό πληθυσμό και περιορισμένους πόρους. Ωστόσο είναι αυτάρκες και οι κάτοικοι επιβιώνουν με δικά τους προϊόντα.

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια απομονωμένη, ανεπτυγμένη χώρα με μια σταθερή δημοκρατία. Επίσης, έχει καταφέρει να μείνει έξω από πολλές συγκρούσεις και έχει αρκετά ορεινά μέρη που μπορούν να λειτουργήσουν σαν καταφύγιο σε έναν πόλεμο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μπουτάν

Κρυμμένο στα βουνά των Ιμαλαΐων, το Μπουτάν προσφέρει προστασία και απομόνωση από ενδεχόμενες απειλές. Από την ένταξή του στα Ηνωμένα Έθνη το 1971, το Μπουτάν έχει παραμείνει πολιτικά ουδέτερο και δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χιλή

Θεωρείται ως ένα από τα πιο σταθερά και ευημερούντα έθνη της Νότιας Αμερικής. Η Χιλή είναι μια ασφαλής χώρα για να βρει κανείς καταφύγιο, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική Sun.

 Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι ένα ήσυχο και απομακρυσμένο νησί το οποίο δεν μοιράζεται τα σύνορα της με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κατατάχθηκε στην πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, το 2015. Επιπλέον, το ορεινό ανάγλυφο της Ισλανδίας παρέχει προστασία σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο.
Γροιλανδία

Η Γροιλανδία θεωρείται η 4η πιο ασφαλής χώρα για να ζήσει κανείς, ενώ στα συν της συγκαταλέγεται η γεωγραφική θέση της και το γεγονός ότι είναι πολιτικά ουδέτερη.

Μάλτα

Με την πάροδο των ετών πολλοί έχουν προσπαθήσει αποτυχημένα να καταλάβουν τη Μάλτα, το μικρό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Μάλτα είναι στην τρίτη θέση των πιο ασφαλών χωρών του κόσμου.

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία είναι μια σταθερή και οικονομικά ανεπτυγμένη χώρα, χωρίς πολιτικούς δεσμούς και ιστορικά έχει μια σταθερή πορεία ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με το ιρλανδικό δίκαιο, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε κανέναν εξωτερικό πόλεμο, χωρίς άδεια από τον ΟΗΕ.

Νησί Φίτζι

Στη θέση νούμερο ένα σύμφωνα με τη βρετανική Sun είναι το νησί Φίτζι. Ένα μικρό απομονωμένο νησί, με μια ουδέτερη στάση όσον αφορά την εξωτερική του πολιτική που δεν δικαιολογεί συγκρούσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων