Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Αυτές είναι οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2014

Μία λίστα με τις γυναίκες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το έτος 2014 δημιοσίευσε το CNN και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει τη Μαλάλα, τις Πεσμεργκά, αλλά και την Κριστίν Λαγκάρντ και την πρώτη Ιταλίδα γυναίκα αστροναύτη.

Ας δούμε ενδεικτικά ποιες περιέλαβε στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, της Υγείας, της Πολιτικής, της Φιλανθρωπίας, των Επιχειρήσεων και των Τεχνών.

Τέχνες

Lupita Nyong’o. Το φετινό Όσκαρ που κέδισε για το ρόλο της στην ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» της έδωσε την έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει δημόσια για την ομορφιά των γυναικών με σκούρο δέρμα και τη σημασία της ισότητας κατά τον καθορισμό προτύπων για την ομορφιά.

lypitaa

Άμα Ασάντε. Πήρε το βραβείο BAFTA για την ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε με τίτλο «Belle». Η ίδια συνηθίζει να μιλάει μέσα από τις ταινίες της για το πρόβλημα του φυλετικού, πανταχού παρόντα, συγκαλυμμένου ρατσισμού.

bnj-H-gr

Επιστήμη – Τεχνολογία

Samantha Cristoforetti. Στο διάστημα πέταξε για πρώτη φορά στην ιστορία η πρώτη Ιταλίδα αστροναύτης, τον περασμένο μήνα, για να εργαστεί για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

samantha-cristoforetti-entertain-feature

Dr Stella Ameyo Adadevoh. Η Νιγηριανή γιατρός πέθανε νωρίτερα το 2014, καθώς προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα, όσο φρόντιζε τον ασθενή Patrick Sawyer. Ωστόσο, η προσφορά της εμπόδισε την περαιτέρω εξάπλωση του ιού στη Νιγηρία.

Stella Ameyo Adadevoh

Πολιτική

Πεσμεργκά. Οι μαχήτριες που μάχονται στο πλευρό των κούρδων φέτος έχουν αποδείξει το θαρραλέο τους πρόσωπο στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

pesmergkaa

Christine Lagarde. Δικηγόρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το 2007 η Λαγκάρντ έγινε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Οικονομικών, Οικονομίας και Εμπορίου της Γαλλίας.

IMF Managing Director Christine Lagarde arrives for Global Investment Conference in London

Joyce Banda. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μαλάουι. Ίδρυσε το Ίδρυμα Joyce Banda το οποίο προστατεύει γυναίκες και προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε ορφανά παιδιά.

proedros-malawi

Angela Merkel. Η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο το 2014, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ήταν η πρώτη γυναίκα καγκελάριος και σήμερα είναι η μακροβιότερη εκλεγμένη αρχηγός κράτους της ΕΕ.

Preisverleihung im Wettbewerb "startsocial 2011/2012"

Φιλανθρωπία

Malala Yousafzai. Έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 2014 για το συνεχιζόμενο αγώνα της για το δικαίωμα ενός κοριτσιού στην εκπαίδευση. Είναι η κορυφαία εκπρόσωπος για τα δικαιώματα των γυναικών, δίνοντας το παράδειγμα για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Malala-Yousafzai

Hadiza Bala Usman. Ακτιίστρια και εμπνεύστρια του κινήματος διαμαρτυρίας «Bring Back Our Girls», ζητώντας την απελευθέρωση των 200 μαθητριών που είχαν απαχθεί από μαχητές της Μπόκο χαράμ. Το κίνημά της διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Hadiza

Επιχειρήσεις

Karen Fondu. Η πρόεδρος της L’Oréal Paris, η οποία ηγείται της πρωτοβουλία Worth, για την οικονομική στήριξη και καθοδήγηση των γυναικών.

Indra Nooyi. Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PepsiCo Εισηγήθηκε και κατάφερε την αναδιάρθρωση της εταιρείας, φτάνοντάς τη πέμπτη ανάμεσα στις γιγαντιαίες εταιρείες τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Indra Nooyi
Indra Nooyi

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων