Το διαδίκτυο όπως και το «έξυπνο» κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τι πιο ωραίο λοιπόν, να «ξετρυπώνουμε» τις σωστές εφαρμογές που βοηθούν τον χρήστη ανά περίσταση.
Εν προκειμένω, ο ταξιδιώτης που βρίσκεται σε μια άγνωστη χώρα και δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα αγγλικά τι κάνει; Βγάζει το smartphone του και «google-άρει» αυτά που θέλει να μάθει, χρησιμοποιώντας τα σωστά apps.
1. Google Now
Χρησιμοποιήστε το Google Now για να δείτε πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους προτού ξεκινήσετε για τον οποιοδήποτε προορισμό σας. Για να γνωρίζει πότε και τι είδους πληροφορίες πρέπει να εμφανίζει, το Google Now χρησιμοποιεί δεδομένα με βάση το περιβάλλον από τη συσκευή σας και από άλλα προϊόντα Google, καθώς και δεδομένα από προϊόντα τρίτων κατασκευαστών στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση το Google Now. Για παράδειγμα, το Google Now χρησιμοποιεί την ώρα της ημέρας, την τρέχουσα τοποθεσία σας και το ιστορικό τοποθεσίας για να σας δείξει την κίνηση στην περιοχή όπου βρίσκεστε όταν ξυπνάτε το πρωί. Ετσι, θα ξέρετε πόση ώρα θα χρειαστείτε για να επισκεφθείτε το αξιοθέατο που επιθυμείτε και το κυριότερο: θα γνωρίζετε επακριβώς την κίνηση μέχρι το αεροδρόμιο ώστε να μην χάσετε το αεροπλάνο της επιστροφής. Επίσης, μπορείτε να επιβεβαιώσετε μέσω της εφαρμογής αυτής την κράτησή σας στο ξενοδοχείο, αλλά και την επιβεβαίωση της αεροπορικής σας πτήσης σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης κλπ.
2.Google Maps
Είναι η εφαρμογή που γίνεται τα μάτια και τα αυτιά σας σε έναν άγνωστο τόπο. Σας ενημερώνει σε περίπτωση που έχετε χαθεί πού ακριβώς βρίσκεστε αλλά και πώς θα μεταβείτε στον προορισμό σας, είτε αυτός είναι κάποιο εστιατόριο, είτε ένα ξακουστό αξιοθέατο.
3. Field Trip
Είναι η εφαρμογή που λειτουργεί ως ο «κατάσκοπος» μιας περιοχής. Η Google περιγράφει την Field Trip ως οδηγό για «δροσερά, κρυφά και μοναδικά πράγματα στον κόσμο γύρω σας», έχοντας μια σειρά από μεγάλους συνεργάτες που υποστηρίζουν την υπηρεσία όπως οι Zagat, Public Art Archive και Dezeen. Η Field Trip εφαρμογή είναι σε θέση να παρέχει σχετικές πληροφορίες και σημεία ενδιαφέροντος με βάση την τρέχουσα τοποθεσία σας, όμως ξεπερνάει την απλή παροχή πληροφοριών, δίνονταν σας την δυνατότητα να μάθετε για τον κόσμο γύρω σας όπως την ιστορία ενός συγκεκριμένου δρόμου ή χώρου. Είναι κάτι σαν ένας ηλεκτρονικός ξεναγός.
4. Google Translate
Οσο καλά αγγλικά κι αν γνωρίζετε εσείς δεν είναι απαραίτητο ότι ο στο μέρος που θα επισκεφθείτε θα γνωρίζουν τη διεθνή γλώσσα της επικοινωνίας. Ετσι, η εφαρμογή μετάφρασης της Google μέσω της οποίας μπορείτε να μεταφράσετε αυτό που θέλετε να πείτε σε 70 γλώσσες μπορεί να αποβεί πραγματικά χρήσιμη και για το κινητό σας.
5. Google+
Κάθε ταξίδι πρέπει να απαθανατιστεί και να «χαραχτεί» στη μνήμη μας ή γιατί όχι και στο διαδίκτυο. To μέσο κοινωνικής δικτύωσης Google+μπορεί να φιλοξενήσει τις φωτογραφίες μας και τα βίντεό μας…