Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Αυτή είναι η πρώτη ιστοσελίδα που υπήρξε στο διαδίκτυο

Σαν χθες, στις 23 Αυγούστου του 1991 εισήχθη το λεγόμενο World Wide Web.

Τον Αύγουστο του 1991, ο Sir Tim Berners-Lee πάτησε το κουμπί που ξεκίνησε τα πασίγνωστα πλέον τρία ‘w’ που κατέκλυσαν στην συνέχεια τον σύγχρονο κόσμο. Σε αυτήν την μέρα, γνωστή και ως Internaut Day, o Tim και η εταιρεία του, Cern, έδωσαν το δίκτυο στο κοινό και υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δωρεάν.

Παρ’όλες τις άπειρες αλλαγές που έχουν γίνει στο διαδύκτιο μετά από τότε, μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε την πρώτη ιστοσελίδα που υπήρξε ποτέ σε αυτό – χωρίς να θέλουμε να αντιστραφεί το ενδεχόμενο κλίμα ενθουσιασμού που πιθανόν έχει δημιουργηθεί, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή η ιστοσελίδα με τα σημερινά δεδομένα.

Μεταβείτε στο http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html αν θέλετε να περιπλανηθείτε στην πρώτη ιστοσελίδα στην ιστορία των ιστοσελίδων.

Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι «ο Παγκόσμιος Ιστός [το World Wide Web] είναι μια μεγάλη περιοχή ανάκτησης υπερσυνδεδεμένης πληροφορίας που στοχεύει στο να δώσει πρόσβαση σε έναν μεγάλο κόσμο αρχείων».

Αναμενόμενο είναι, η πρώτη ιστοσελίδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Ιστού να είναι μια σελίδα που εξηγεί στον κόσμο τι είναι ο παγκόσμιος ιστός και πως οι χρήστες μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

Παρόλο που η σελίδα μοιάζει υπερβολικά απλή στα μάτια μας σήμερα, εν έτη 2016, παραμένει εξαιρετικά εντυπωσιακό ότι ο Παγκόσμιος ιστός – ένα από τα πράγματα που αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας – ξεκίνησε από αυτήν την βαρετή κατά τα άλλα σελίδα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων