Τι κι αν τα βίντεο με τα σκάνδαλα που αφορούσαν το πρόσωπο του Ερντογάν έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι Τούρκοι εισαγγελείς αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης και έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο.
Ναι καλά ακούσατε! Έτσι λειτουργεί η «τυφλή» Δικαιοσύνη στην Τουρκία.
Αυτή την Τουρκία θέλουν στην ΕΕ οι Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι δίνουν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών ως προενταξιακά κονδύλια στους Τούρκους προκειμένου να προβούν σε μεταρρυθμίσεις.
Πιο συγκεκριμένα η ΕΕ θα παράσχει προενταξιακή βοήθεια στην Τουρκία για την περίοδο 2014 – 2020 ύψους τουλάχιστον 4,4 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, οι Τούρκοι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο την έρευνα για διαφθορά σε βάρος 53 υπόπτων, περιλαμβανομένων των γιων δύο πρώην υπουργών, κλείνοντας ένα σκάνδαλο που έπληττε τον στενό κύκλο του προέδρου πλέον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί μήνες, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.
Το σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν τα 11 χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της παραίτησής του. Η αντίδραση του νυν προέδρου –το γεγονός ότι επέβαλε πιο αυστηρούς ελέγχους στη χρήση του Διαδικτύου, ενώ προέβη σε μαζικές μεταθέσεις και καθαιρέσεις αστυνομικών, δικαστικών και εισαγγελέων– προκάλεσε επίσης κατακραυγή εντός κι εκτός της χώρας.
Εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό δεν ήταν ο κατάλληλος, ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης ούτε για σύσταση και συμμορία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της εισαγγελίας για σχόλια.