Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Αυθεντικό το βίντεο της εκτέλεσης του Κάσιγκ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τη δολοφονία του Πίτερ Κάσιγκ είναι αυθεντικό και ότι ο Κάσιγκ είναι όντως νεκρός, σύμφωνα με τους New York Times.Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας οι αναλυτές της υπηρεσίας πληροφοριών έλαβαν ισχυρές αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε τον Αμερικανό όμηρο.

Αλλωστε, νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος δεν είχε αναλάβει μόνο την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Κάσιγκ αλλά και τουλάχιστον άλλων 15 ανδρών, που φέρονται ότι ήταν μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Στο βίντεο, διάρκειας περίπου 16 λεπτών, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, διακρίνονται οι δήμιοι και τα θύματά τους να βαδίζουν ανά δυάδες, οι πρώτοι πίσω από τους δεύτερους. Οι τζιχαντιστές παίρνουν στη συνέχεια από ένα μεγάλο μαχαίρι ο καθένας, ρίχνουν το θύμα τους στο έδαφος και το αποκεφαλίζουν.

Το βίντεο δεν δείχνει τη στιγμή του αποκεφαλισμού του Κάσιγκ, ωστόσο, μασκοφόρος άνδρας εμφανίζεται όρθιος δίπλα σε ένα κομμένο κεφάλι, να δηλώνει ότι προχώρησε στον αποκεφαλισμό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων