Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Αυτό είναι το “έξυπνο κινητό” που δεν κάνει… απολύτως τίποτα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχετε… μπουχτήσει από τα smartphones και τις απίστευτες επιλογές που σας προσφέρουν; Τηλέφωνα, μηνύματα, σύνδεση στο ίντερνετ, εφαρμογές, παιχνίδια και πολλά άλλα καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Τι θα λέγατε όμως για ένα «smartphone κινητό που δεν κάνει απολύτως τίποτα;

Αυτό ακριβώς είναι το SmartPhone Zero της εταιρείας NoPhone με έδρα τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα αντικείμενο, με την αισθητική και το μεγέθος του iPhone 5, το οποίο μοιάζει με το πρωτότυπο μοντέλο που συγκέντρωσε πέρυσι στο Kickstarter το ποσό χρηματοδότησης των 18.000 δολαρίων και δεν έχει καμία λειτουργική χρήση!

Δεν υπάρχουν κουμπιά, ούτε οθόνη αφής, δεν μπορείς να καλέσεις και δε σε καλούν, απλά υπάρχει για να το κρατάτε ή να το έχετε στη τσέπη σας ή επάνω στο τραπέζι, κομψό και ελαφρύ.

«Είναι μια εναλλακτική στην τεχνολογία…μια σάτιρα στην εθισμένη με τις ηλεκτρονικές συσκευές κοινωνία μας. Στόχος μας να γίνουμε η μεγαλύτερη άχρηστη τηλεφωνική εταιρεία στον κόσμο» λέει ένας εκ των συνιδρυτών της NoPhone o Ban Gould.

Το εξελιγμένο μοντέλο ZERO (μηδέν) έχει αφαιρέσει όλα εκείνα που θύμιζαν πλήκτρα, οθόνη ή κάμερα και είναι ένα μίνιμαλ «τηλέφωνο» χωρίς καμία ψευδαίσθηση που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του ιδιοκτήτη από την πραγματική ζωή.

Πρόκειται για μια τεχνολογική μεθαδόνη, λένε οι ιδρυτές της εταιρείας, διευκρινίζοντας πως η λεπτή μαύρη συσκευή ικανοποιεί την ανάγκη του χρήστη να κρατά στα χέρια του κάτι οικείο που του θυμίζει την κανονική ηλεκτρονική συσκευή του καθώς τόσο το σχήμα όσο και το βάρος είναι ίδια με εκείνα των κανονικών «έξυπνων κινητών». Σιγά σιγά ο χρήστης, υποστηρίζουν, θα απεξαρτηθεί και θα αρχίσει να δίνει σημασία σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν γύρω του.

Η συσκευή βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις όπως το selfie, το οποίο κοστίζει 15 δολάρια, επάνω στο οποίο είναι ενσωματωμένο ένα καθρεπτάκι. Σε αυτό υπάρχουν οδηγίες μη χρήσης. Προσφέρει τη δυνατότητα πραγματικής επικοινωνίας και απόκτησης αληθινών φίλων.

Οι τιμές των NoPhone κυμαίνονται από 5 έως 15 δολάρια. Μάλιστα η εταιρεία προσφέρει και οικογενειακό πρόγραμμα επικοινωνία με μόνο 45 δολάρια, καθώς με την πληρωμή ο παραλήπτης λαμβάνει πέντε μη κινητά για όλη την οικογένεια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων