Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Αυτό είναι το κόμμα του Μπαλτάκου. Τα ονόματα που το απαρτίζουν και το ιδεολογικό του μανιφέστο

Στην ηγετική ομάδα του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού (ΡΙΖΕΣ) μετέχουν οι Ασημακόπουλος Σπύρος, υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., πρόεδρος Συνδέσμου Απόστρατων Αστυνομικών Αθηνών, Ευσταθίου Παναγιώτης, αντιναύαρχος ε.α. Π.Ν., επίτιμος αρχηγός Στόλου, Κανελλόπουλος Γεώργιος, επιχειρηματίας, πρ. πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών – Εμπόρων Ελλάδος), Καπερνάρος Βασίλειος, δικηγόρος – βουλευτής, Μπαλτάκος Παναγιώτης, δικηγόρος, πρ. γεν. γραμματέας της κυβέρνησης, Νατσιός Δημήτριος, δάσκαλος, θεολόγος, Ρεντζεπέρης Θεόδωρος, ναύρχος ε.α. Λ.Σ., επίτιμος αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Ροζής Βασίλειος, υποστράτηγος ε.ά. Ε.Σ., αντιπρόεδρος Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Σαντίκος Αθανάσιος, αντιπτέραρχος ε.α. Π.Α., πρ. ειδικός γραμματέας ΥΕΘΑ, Ταμουρίδης Νικόλαος, αντιστράτηγος ε.α. Ε.Σ., επίτιμος Α΄ υπαρχηγός ΓΕΣ, Φαραντάτος Αναστάσιος, συνταγματάρχης ε.α. Ε.Σ. πρ. αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, Χρηστίδης Χρήστος, αντισυνταγματάρχης ε.α. Ε.Σ., πρ. πρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.

Δηλαδή εκπροσωπούνται στην κίνηση όλα τα Όπλα και τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ταυτόχρονα οι αρχές και οι αξίες που εκφράζουν οι «ΡΙΖΕΣ» έχουν τεθεί υπό τη σκέπη δύο προσωπικοτήτων της Ορθοδοξίας, του Αρχιεπισκόπου, Σινά Δαμιανού και του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, χωρίς αυτό να σημαίνει κάποια εμπλοκή ή συμμετοχή τους στο κόμμα.

Ο αρχηγός του κόμματος θα είναι ένας από τους 12 και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα επιλεγεί από την ηγετική ομάδα ως τις αρχές του νέου έτους, οπότε προσδιορίζεται και η επίσημη ίδρυση του Συναγερμού, με την κατάθεση του καταστατικού του στον Άρειο Πάγο.

Το καταστατικό, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που έχουν ήδη στελεχώσει την παράταξη, θα συνοδεύεται από 200 υπογραφές: Στην πλειονότητά τους ανθρώπων της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον δεκάλογο αρχών και αξιών των «ΡΙΖΩΝ», που στην κορυφή τους επισημαίνουν ότι η κίνησή τους γίνεται «Στο όνομα του Ορθοδόξου Γένους μας», αναφέρονται:

«Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση, το δε κράτος, κάτω από το βάρος της πίεσης των δανειστών και της πολιτικής του απαξίωσης, αδυνατεί να αντιδράσει για την προάσπιση των δικαίων του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτόν στο όνομα του Ορθοδόξου Γένους μας, διακηρύσσουμε ότι άμεση εθνική ανάγκη είναι:

1. Να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα εθνικά θέματα, χωρίς υποχωρήσεις και με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

2. Να διακοπεί κάθε σχέση κυριαρχικής εξάρτησης με τους ξένους δανειστές, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας και η υπερηφάνεια του λαού μας, να τερματισθεί δε η προσβλητική για την Ελλάδα παρουσία τοποτηρητών (TASK FORCE).

3. Να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο και να ανασταλεί η αποπληρωμή του μέχρις ότου επιτευχθούν αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας, που θα επιτρέψουν τη δραστική μείωση της ανεργίας.

4. Να διακοπεί η απάνθρωπη και εκδικητική φορολόγηση του λαού μας και να σταματήσει αμέσως η ταπεινωτική εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους.

5. Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνετέλεσαν στην οικονομική καταστροφή και τη συνακόλουθη κατοχή της πατρίδας μας, να καταδειχθεί δε ο συναφής ρόλος των διεθνών φορέων και οργανισμών για τον υπερδανεισμό της χώρας.

6. Να αντιμετωπισθεί δραστικά η λαθρομετανάστευση και να αναθεωρηθούν οι σχετικές διεθνείς δεσμεύσεις για να σταματήσουν η πληθυσμιακή αλλοίωση, η πολιτιστική αλλοτρίωση και η αποχριστιανοποίηση της χώρας μας.

7. Να δοθεί προτεραιότητα στο δημογραφικό πρόβλημα και να οργανωθεί η Εθνική Παιδεία με βάση την ελληνική παράδοση και την Ορθοδοξία, για να αναστραφεί η πορεία της ηθικής αποσύνθεσης της κοινωνίας μας.

8. Να καταστεί ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, χωρίς πολιτικό προϊστάμενο, ώστε η διάκριση των εξουσιών να είναι απόλυτη και η Δημοκρατία κατοχυρωμένη.

9. Να αποκατασταθούν το ηθικό, το κύρος και η επάρκεια σε σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις αντίθετες επιταγές της τρόικας.

10. Να καταργηθούν οι ασύμβατες προς τις παραδόσεις μας διατάξεις του «αντιρατσιστικού» νόμου, να ενθαρρυνθούν δε και να επιβοηθηθούν εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος, τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία, το Αγιον Ορος και η Ιερά Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά για την επιτέλεση του κοινωφελούς και πνευματικού τους έργου».

Και το κείμενο κλείνει με την εξής φράση: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων