Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Αυτό είναι το νέο υποκατάστατο της ζάχαρης

Ποικίλα είναι τα φυσικά ή τεχνητά υποκατάστατα ζάχαρης που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά χρειάζεται προσοχή στο τρόπο χρήσης τους και στις θερμίδες που περιέχουν.

Μερικά από αυτά είναι το μέλι, η φρουκτόζη, η μελάσα, η στέβια, το σιρόπι βύνης και σφενδάμου.

Η μπραζείνη κάνει δυναμική είσοδο, ως νέο υποκατάστατο της ζάχαρης. Δεν έχει θερμίδες, είναι έντονη όπως η ζάχαρη, έχει την ίδια γεύση και έρχεται να «ταράξει τα νερά» της βιομηχανίας.

To γλυκαντικό θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το όνομα «Cweet» (από το sweet (=γλυκό)). Η γλυκιά πρωτεΐνη απομονώνεται στους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Pentadiplandra Brazzeana και η ανακάλυψή της έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν το 1994. Η μπραζείνη φαίνεται ότι δεν έχει τοξικότητα όπως άλλα υποκατάστατα της ζάχαρης και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εταιριών ποτών και τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

HTML tutorial

Ο διευθυντής ερευνών της Natur Research Ingredients, Νόρμαν Μάιλς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πάντα θα υπάρχει περιθώριο στην αγορά για τα τεχνητά γλυκαντικά. Το Cweet δεν πιστεύω ότι θα αντικαταστήσει τη σουκραλόζη και την ασπαρτάμη. Θα παρέχει απλά τόσο στις εταιρείες τροφίμων όσο και στους καταναλωτές μια πιο φυσική επιλογή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων