Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Αυτοί είναι οι δέκα τρόποι για να πάρετε αύξηση μέσα στα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο γραφείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις μηνιαίες αποδοχές σας, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο.

Σύμφωνα με το άρθρο στην Telegraph της πιο διάσημης διοργανώτριας events και πάρτι για 47 επιχειρήσεις και πολυεθνικές εταιρείες στο Λονδίνο, Τζορτζίνα Κόλμαν, τα χριστουγεννιάτικα πάρτι μπορεί να αποδειχθούν για αυτούς που πραγματικά ξέρουν από στρατηγική, να είναι σωτήρια για την τσέπη τους.

Κι αυτός είναι ο χρυσός δεκάλογος που θα πρέπει να εφαρμόσουν για να το επιτύχουν:

1. Να έχετε στρατηγική: Σκεφτείτε το πάρτι σαν μία ανεπίσημη συνέντευξη για δουλειά, χωρίς όμως αντιπάλους. Ετσι, θα χαλαρώσετε και θα κάνετε τις απαραίτητες για την ανέλιξή σας επαφές.

2. Να είστε ακριβείς: Ο χρόνος είναι χρήμα. Το ότι η εταιρεία έχει χριστουγέννιατικη γιορτή δεν σημαίνει πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πάτε αργοπορημένοι στο γραφείο.

3. Να είστε ντυμένοι για τον ρόλο που θα θέλετε να έχετε σε 10 χρόνια από τώρα στην εταιρεία και μην χρησιμοποιήσετε το πάρτι ως ευκαιρία για casual εμφάνιση στο γραφείο.

4. Να μην μιλήσετε για λεφτά στη γιορτή. Δεν είναι η κατάλληλη ημέρα και ώρα για τέτοια συζήτηση.

5. Να μην καταναλώσετε τόσο αλκοόλ όσο σε ένα κανονικό πάρτι. Πρόκειται για εκδήλωση της εταιρείας, άρα ένα το πολύ δύο ποτήρια κρασί είναι ό,τι πρέπει για να μην σας δουν ούτε οι συνάδελφοι ούτε οι προϊστάμενοι να παραπατάτε από το μεθύσι.

6. Να μην μείνετε μέχρι αργά, αλλά ούτε να φύγετε από τους πρώτους.

7. Να έχετε μαζί σας επαγγελματικές κάρτες. Ολο και κάπου θα χρειαστεί να δώσετε.

8. Να κάνετε δημόσιες σχέσεις και να μην «κολλήσετε» σε όλη τη διάρκεια της γιορτής με τον συνάδελφο που μοιράζεστε το ίδιο γραφείο.

9. Να κάνετε την έρευνά σας: Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε από πριν ότι θα συνομιλήσετε με ένα ανώτατο στέλεχος, τότε ψάξτε λίγο τα ενδιαφέροντά του και τις περγαμηνές του στην εταιρεία.

10. Να μην υπερβάλλετε, γιατί μπορείτε να χαρακτηριστείτε «γλείφτες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων