Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, αλλά μετά βίας πλησιάζει στη 10άδα των πλουσιότερων ανθρώπων όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους όλων των εποχών που δημοσίευσε το περιοδικό TIME, ο Gates με περιουσία 78,9 δισ. δολ. κατετάγη ένατος, ακριβώς μπροστά από τον Τζένγκις Χαν (10ος) και ακριβώς πίσω από τον Alan Rufus, περισσότερο γνωστός ως «Άλαν ο Κόκκινος» της Αγγλίας, ο οποίος βοήθησε τον θείο του Γουλιέλμο Α’ στη νορμανδική κατάκτηση.

Ο μεγιστάνας του πετρελαίου, Τζον Ροκφέλερ, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής, κατέχει την έβδομη θέση.

Αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ιστορία, σύμφωνα με τους Times, είναι Mansa Musa, ο βασιλιάς του Τιμπουκτού, ο οποίος έζησε μεταξύ 1280 και 1337. Το Τιμπουκτού ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού σε μια εποχή που ο χρυσός ήταν σε μεγάλη ζήτηση, όπως ανέφερε το περιοδικό.

HTML tutorial

Ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των βασιλιάδων» και η περιφέρεια του αποτελούνταν από τις σημερινές Γκάνα, Τιμπουκτού και Μάλι. Η περιουσία του προήλθε κυρίως από τα τεράστια αποθέματα του Μάλι σε αλάτι και χρυσό, που κατά περιόδους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της γης. Εντυπωσιακά τζαμιά που χτίστηκαν τα χρόνια της βασιλείας του υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Αφρική.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών:

10. Τζένγκις Χαν
9. Μπιλ Γκέιτς
8. Άλαν Ρούφους
7. Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ
6. Άντριου Κάρνετζι
5. Ιωσήφ Στάλιν
4. Ακμπάρ ο Μέγας
3. Ο έκτος αυτοκράτορας της Δυναστείας των Σονγκ
2. Αύγουστος Καίσαρας
1. Μάνσα Μούσα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων