Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Αυτοκινητόδρομος θα συνδέει το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη!

Μπορεί τα αεροπλάνα να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς εκμηδενίζουν τις αποστάσεις, ωστόσο μερικοί, προτιμούν την… περιπέτεια και τις αμέτρητες ώρες στο κάθισμα του οδηγού!

Για όσους ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και θέλουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν ένα αξέχαστο roadtrip, έρχεται ο δρόμος που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον: Θα συνδέει τη Νέα Υόρκη με το… Λονδίνο!

Σύμφωνα με το newsauto.gr, πρόκειται για ιδέα των Ρώσων και συγκεκριμένα του προέδρου της Russian Railways, Vladimir Yakunin. Τι προτείνουν λοιπόν; Το απίστευτο! Να δημιουργηθεί ένας ατελείωτος αυτοκινητόδρομος, που μόνο στο κομμάτι της ηπειρωτικής Ρωσίας, θα πρέπει να έχει μήκος άνω των 10.000 km!

Το πλάνο που παρουσιάστηκε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στη Μόσχα, δεν διευκρινίζει αν το πέρασμα από τη Σιβηρία στην Αλάσκα θα γίνει με τούνελ ανάλογο της Μάγχης ή με γέφυρα… για Γκίνες αφού θα πρέπει να απλώνεται σε απόσταση 88 χιλιομέτρων – σε σημείο του πλανήτη με δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, δεν έγινε λόγος για το συνολικό προϋπολογισμού ενός τέτοιου project αλλά και για τους λόγους για τους οποίους θα πειστούν πιθανοί επενδυτές πως θα έχουν πράγματι κάτι να κερδίσουν δημιουργώντας αυτό τον αυτοκινητόδρομο που σε ένα μεγάλο του μέρος, θα ακολουθεί τον περίφημο Τρανσιβηρικό που συνδέει τη Μόσχα με τον Ειρηνικό ωκεανό.

Αν πάντως μπορέσει κανείς να ολοκληρώσει το ασιατικό κομμάτι αυτής της περιπέτειας που περιλαμβάνει τρεις Ηπείρους, η διαδρομή που θα διασχίζει τον Καναδά καθώς και μέρος των ΗΠΑ πριν φτάσει κανείς στο… τέρμα της Νέας Υόρκης, θα είναι παιχνιδάκι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων