Συμβαίνει σχεδόν σε όλους: βγαίνουμε, πίνουμε και μετά το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το φαγητό. Και σύμφωνα με την επιστήμη, είναι φυσιολογικό.
Όπως τονίζεται σε έρευνα του Francis Crick Institute, το αλκοόλ ενεργοποιεί μια ορμόνη στον εγκέφαλο που συνδέεται με την όρεξη για φαγητό.
Σε ένα πείραμα που έγινε σε ποντίκια, τους χορηγούσαν αλκοόλ μια φορά την ημέρα για τρεις ημέρες. Η ποσότητα που τους χορηγήθηκε ήταν αντίστοιχη με δυο μπουκάλια κρασί εάν τα έπινε άνθρωπος.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποντίκια στα οποία είχαν χορηγήσει αλκοόλ, ανεξαρτήτου εάν ήτα θηλυκά ή αρσενικά, κατανάλωναν 25% περισσότερο φαγητό.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η αύξηση της όρεξης ήταν πιο έντονη τη δεύτερη μέρα.
Πηγή: Independent