Το πραγματικό του όνομα παραμένει άγνωστο, όμως η φωτογραφία του εμφανίζεται διαρκώς μεταξύ των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και ατυχημάτων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ο άγνωστος άνδρας κατάγεται από το Μεξικό και ο ίδιος αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με media όπως το BBC και οι New York Times για να τους αποκαλύψει πως είναι ζωντανός και πως είναι θύμα κακόγουστης φάρσας που του κάνουν πρώην φίλοι του, οι οποίοι ισχυρίζονται πως τους χρωστάει λεφτά.
Μόνο μέσα στο 2016, φωτογραφίες του άγνωστου άνδρα εμφανίστηκαν ανάμεσα στα θύματα της πτήσης της Egypt Air (το BBC αποκάλυψε την απάτη), στο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ πρόσφατα οι New York Times αναγκάστηκαν να μοντάρουν ξανά το βίντεο που είχαν φτιάξει για τα θύματα του μακελειού του Ορλάντο, αφού ανάμεσά τους εμφανίζονταν και η φωτογραφία του άγνωστου άνδρα.
Και αυτά τα είναι τα πιο κραυγαλέα περιστατικά, αφού ο ίδιος μιλώντας στο France 24 είπε πως τον έχουν εμφανίσει και ως αστυνομικό που ξεκίνησε επεισόδια στο Μεξικό και πολλά άλλα, καθώς κάποιοι ανεβάζουν διαρκώς φωτογραφίες του στα social media κάθε φορά που συμβαίνει κάτι συνταρακτικό στον πλανήτη. Μάλιστα εξηγεί πως στο Μεξικό νομικά δε μπορεί να κάνει κάτι εναντίον τους (ο ίδιος λέει πως κανείς δεν ασχολείται με τέτοια θέματα στη χώρα του) και το μόνο που του απομένει είναι να επικοινωνεί ο ίδιος με τα media και να κάνει τη διάψευση.
Σύμφωνα με το France24, o νόμος στο Μεξικό προβλέπει ποινές φυλάκισης από 6 έως και 24 μήνες για συκοφαντία, αλλά το πως αυτό θα αποδειχτεί και θα εντοπιστεί ο ένοχος που το κάνει μέσω social media δεν είναι απλή υπόθεση. Πάντως Γάλλος δικηγόρος που μίλησε στο France 24, επιβεβαίωσε πως είναι πολύ εύκολο στην εποχή των social media κάποιος να πέσει θύμα απάτης και “εκδίκησης” αλλά τόνισε πως σε χώρες όπως η Γαλλία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει η νομοθεσία (αν και παραδέχτηκε πως χρειάζεται εκσυγχρονισμό) που σου επιτρέπει να κινηθείς νομικά εναντίον όσων σε παρενοχλούν με τέτοιες αναρτήσεις.
Δείτε μερικές: