Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Αβεβαιότητα λόγω Κύπρου και…. η μπάλα στην εξέδρα

Η αφρόκρεμα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι εκτεθειμένη με διάφορους τρόπους στην Κύπρο και κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποτιμήσει το κόστος της έκθεσης και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην Ελλάδα, που υποδέχεται την τρόικα την επόμενη βδομάδα, για το πρώτο 3μηνιαίο τσεκ απ του Μνημονίου 3, από το οποίο εξαρτώνται δύο δόσεις των 2,8 και 6 δισεκ. ευρώ…

Κατά διαβολική σύμπτωση χτες και ενώ οι ελληνικές οικονομικές ειδήσεις είχαν επί δέκα ημέρες εξαφανιστεί, «έβρεξε» top ειδήσεις, με προεξάρχουσα την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης εμφάνισε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής e-mails από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου αλλά και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, είχαν ενημέρωση για την αξιοποίηση της λίστας.

Ακολούθησε η σύλληψη των εκδοτών-καναλαρχών Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους στην 11η ειδική ανακρίτρια για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Για προσβολή εθνικού συμβόλου συνελήφθη και ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος, που είχε κρεμασμένη έξω από το σπίτι του μια ελληνική σημαία που απεικονίζει μία γερμανική μπότα και αφήνει ένα ματωμένο αποτύπωμα.

Φαίνεται λοιπόν πως το «κουτί της Πανδώρας» άνοιξε για τα καλά, ώστε να διασκεδαστεί η αβεβαιότητα που κυριαρχεί σε ολόκληρο το σύστημα. Προχθές κυκλοφόρησε λίστα με Έλληνες πολιτικούς που είχαν υψηλές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Αθήνα, που όμως διασώθηκαν, ενώ χθες σε παραπολιτικό του «Βηματοδότη», γινόταν λόγος μεγάλες καταθέσεις δυο πολιτικών αρχηγών που θα δεχθούν γενναίο κούρεμα.

Με δυο λόγια, προκειμένου η προσοχή να είναι στραμμένη στην εξέδρα και όχι στο γήπεδο, κάποιοι πετούν την μπάλα στις κερκίδες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων