Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Αξιωματούχος του ΠΟΥ: Μη σοφή η άρση της υποχρέωσης απομόνωσης ατόμων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό

Η σχεδιαζόμενη άρση της υποχρέωσης απομόνωσης ατόμων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό στην Αγγλία έχει δεχθεί επικρίσεις από ειδικούς. Σε συνέντευξη ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για την Covid-19, Ντέιβιντ Ναμπάρο, περιέγραψε την αλλαγή των κανόνων που η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει τη Δευτέρα ως «μη σοφή».

Μια ομάδα επιστημόνων που εργάζονται επίσης για το συμβουλευτικό όργανο SAGE προειδοποίησαν ότι το τέλος της υποχρέωσης απομόνωσης και το επίσης αναμενόμενο τέλος των δωρεάν διαθέσιμων ταχέων τεστ θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιστροφή στην ταχεία ανάπτυξη επιδημίας» με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να αυξηθούν από 25 έως και 80%.

Σύμφωνα με τη μοντελοποίηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Βαρβικ, μέτρα όπως η απομόνωση, οι δοκιμές και η χρήση μάσκας και η αυξημένη εργασία από το σπίτι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό κατά 20 έως 45 %.

Κατά του τερματισμού της διαθεσιμότητας δωρεάν ταχέων τεστ

HTML tutorial

Προηγουμένως, ανώτεροι αξιωματούχοι της βρετανικής υπηρεσίας υγείας είχαν ταχθεί κατά του τερματισμού της διαθεσιμότητας δωρεάν ταχέων τεστ. Μέχρι στιγμής, αυτά μπορούν να παραγγελθούν ηλεκτρονικά στο σπίτι ή να παραληφθούν από τα φαρμακεία. Σε μια έρευνα με 300 κορυφαίους αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας, περίπου τα τρία τέταρτα ήταν αντίθετα στην κατάργηση της υποχρέωσης απομόνωσης των μολυσμένων ατόμων.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία αποφασίζουν ανεξάρτητα για τα μέτρα τους για τον κορονοϊό και συχνά ακολουθούν μια πιο προσεκτική προσέγγιση από την Αγγλία. Το κύμα όμικρον, που κορυφώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία στην αλλαγή του έτους, μειώνεται εδώ και εβδομάδες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων