Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Αχτσιόγλου: Στόχος η έξοδος από το πρόγραμμα επιτροπείας το 2018

«Η έκδοση του πενταετούς ομολόγου είναι μια προσπάθεια που ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμη βήμα, σε ένα συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, στον οποίο στρατηγικός στόχος παραμένει η έξοδος από το πρόγραμμα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018 και η δυνατότητα αυτόνομης παρουσίας της χώρας στις αγορές. Ο στόχος είναι διπλός, αφενός είναι η αγορά των ομολόγων που θα έληγαν το 2019 και αφετέρου είναι η έκδοση αυτού του πενταετούς ομολόγου για να έχουμε χρηματοδοτική ελάφρυνση, να μην είναι δηλαδή αυξημένες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμώντας πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι θετικά «δεδομένου ότι αποτυπώνεται μία σταθερότητα στις αποδόσεις των ομολόγων που είναι και μία πτώση του διετους ομολόγου, που είναι σίγουρα μία θετική εξέλιξη».

Η κ. Αχτσιόγλου, που σήμερα επισκέπτεται την Ξάνθη προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εργαζομένους, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, σε δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην επομένη της αξιολόγησης ημέρα λέγοντας πως «αναπτύσσουμε ένα κυβερνητικό σχεδιασμό πια συνολικό, για την επόμενη μέρα, μετά το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης», χαρακτηρίζοντας ως «θετικά τα σημάδια που υπάρχουν πια για την οικονομία» και κάνοντας λόγο για καταγεγραμμένη τάση ανάκαμψης.

Αναφορικά με το στοχευμένο πρόγραμμα για την ανεργία στον Έβρο, στο οποίο είχε αναφερθεί κατά την επίσκεψή της στο Νομό τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η υπουργός Εργασίας δήλωσε πως πρέπει να εξεταστούν τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. «Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα εργοδοτικά εργαλεία μέχρι στιγμής για τα προγράμματα της ανεργίας είναι τέτοιος που καλύπτει οριζόντια τη χώρα. Δηλαδή αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως προς την εκπαίδευσή τους ή την εργασιακή τους εμπειρία κλπ. Είναι γεγονός ότι στη Θράκη υπάρχει ειδικό πρόβλημα σε σχέση με την ανεργία και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για να εκπονήσουμε ένα τέτοιο σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων