Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Αυτό το app ενδέχεται να μας δώσει τη νυχτερινή ζωή μας πίσω

Το Liberty Pass συστήθηκε για πρώτη φορά στους παθιασμένους clubbers τον Νοέμβριο, στο έβδομο ετήσιο International Nightlife Congress. Πρακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νυχτερινά club αλλά και events που συμβαίνουν στην Ibiza, όταν το partying μπει και πάλι στις ζωές μας το 2021. Ευελπιστούμε δηλαδή.

Η βασική αρχή στην οποία βασίζεται η εφαρμογή είναι λήψη των αποτελεσμάτων εργαστηριακών τεστ Covid-19 αλλά και εμβολιασμών των παρευρισκόμενων, σε συνεργασία με εργαστήρια και ιατρικά κέντρα. Αν τα αποτελέσματα είναι όπως πρέπει, τότε η εφαρμογή ανανεώνει το QR code του χρήστη και του δίνει το πράσινο φως.

Ο κωδικός παραμένει έγκυρος για 72 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, μπορεί το άτομο να μπει στο nightclub και στο event κανονικά. Ωστόσο, όταν ο κωδικός λήξει, θα πρέπει να κάνει και πάλι τεστ και να είναι αρνητικό. Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, ο κωδικός θα λήγει την ημέρα λήξης και του ίδιου του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της INA, η εφαρμογή μπορεί να δυνητικά να γίνει ένα ακόμα βήμα στο σύνολο των μέτρων προστασίας από την πανδημία, που ισχύουν ως τώρα, όπως οι θερμομετρήσεις και η χρήση αντισηπτικού για παράδειγμα. Παράλληλα, μπορεί και να λειτουργήσει βοηθητικά στην ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων.

HTML tutorial

Οι ρυθμίσεις της εφαρμογής θα μπορούν να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε χώρας. Ως τώρα δεν έχει γίνει απόλυτα σαφές το κατά πόσο οι διοργανωτές events θα το εντάξουν στο οπλοστάσιό τους, για να επανέλθει η νυχτερινή ζωή στα προ πανδημίας επίπεδα. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βρεθεί λύση ώστε να μπορούμε να συνωστιζόμαστε και πάλι, υπό τους ρυθμούς των αγαπημένων μας μουσικών.

Πηγή:https://www.playboy.gr/lifestyle/gadgets-tech/ayto-to-app-endechetai-na-mas-dosei-ti-nychterini-zoi-mas-piso/

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων