Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση γιατρού. Η επιστημονική του κατάρτιση δεν είναι απλώς αξιόλογη: σπούδασε Ανθρώπινη Φυσιολογία στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια των Η.Π.Α, έκανε μεταπτυχιακό στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες στο King’s College του Λονδίνου και έλαβε το διδακτορικό του στη Σκοτία από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, με εξειδίκευση σε καταστάσεις υψηλού υψομέτρου και ψύχους και έρευνα σε Άλπεις και Ιμαλάια. Κι όμως, αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό κομμάτι στο «βιογραφικό» του.
Το 2000 ολοκλήρωσε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης με τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη και το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια πλευρά. Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει ένα κολυμβητικό εγχείρημα, για το οποίο προετοιμαζόταν επί 10 χρόνια.
«Αυτό που με γοήτευσε ήταν το άγνωστο». Συγκεκριμένα, επιχείρησε να κολυμπήσει 101 χλμ από την Πελοπόννησο μέχρι τα παράλια της Κρήτης, «διαδρομή που μέχρι τότε έκαναν μόνο τα καράβια», όπως είπε ο κ. Τσιάνος στην ομιλία «Μια θάλασσα, δυο φορές», στο event των Industry Disruptors που έγινε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου. «Κανένας δεν είχε επιχειρήσει ποτέ να διασχίσει κολυμπώντας αυτό το απρόβλεπτο τμήμα του Αιγαίου, καθώς δεν γνωρίζαμε σε… Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ipop.gr/themata/eimai/kolimpontas-101-chlm-non-stop/