Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Μπαγκλαντές: Δύο στους τρεις πολίτες ζουν στο σκοτάδι απο βλάβη στο δίκτυο

Τουλάχιστον 130 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Μπαγκλαντές λόγω βλάβης στο δίκτυο.

Δύο στους τρεις κατοίκους της χώρας είναι χωρίς ρεύμα, γράφουν τοπικά ΜΜΕ.

Μόνο ορισμένες περιοχές του βορειοδυτικού Μπαγκλαντές έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τον Σαμίν Αχσάν (Samin Ahsan), εκπρόσωπο του Συμβουλίου Ενεργειακής Ανάπτυξης στο Μπαγκλαντές. Προς το παρόν, τα αίτια της ζημιάς είναι άγνωστα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα.

Ο υπουργός Τεχνολογίας Ζουνάιντ Παλάκ (Zunaid Palak), σε ανάρτησh του στο Facebook, ανέφερε ότι η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί στις 8 μ.μ. τοπική ώρα στη Ντάκα, την πρωτεύουσα των 22 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Για πολλούς μήνες, το Μπαγκλαντές αντιμετωπίζει μια οξεία ενεργειακή κρίση, που προκαλείται από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και του φυσικού αερίου. Η Ντάκα έχει επιβάλει μέτρα λιτότητας για τη χρηματοδότηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς αγωνίζεται να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε επαρκείς ποσότητες.

Οι σταθμοί που παράγουν ρεύμα με πετρέλαιο και φυσικό αέριο σταμάτησαν τη λειτουργία τους. Δεκάδες χιλιάδες τζαμιά της χώρας καλούνται να μην χρησιμοποιούν κλιματιστικά, παρά μόνο κατά διάρκεια των πέντε προσευχών την ημέρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων