Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Βαν Γκογκ: Η ζωή του… μιούζικαλ το 2015

Όπως είπε ο διευθυντής του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, Αξελ Ρουέγκερ «Είναι λίγο παράξενο να «γιορτάζεις» τον θάνατο του Βαν Γκογκ» -στην περίπτωση του ζωγράφου, την αυτοκτονία του.

H ζωή του κορυφαίου ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ (30 Μαρτίου 1853 – 29 Ιουλίου 1890), του ζωγράφου της Εναστρης Νύχτας και των Ηλιοτρόπιων, θα ανέβει στο θέατρο, το φθινόπωρο του 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση 125 ετών από το θάνατό του – ο Βαν Γκογκ αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος στις 27 Ιουλίου του 1890 και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα.

Οταν τον ρώτησαν, λίγο πριν πεθάνει, εάν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας είπε «Tο σώμα μου είναι δικό μου και είμαι ελεύθερος να κάνω με αυτό ό,τι θέλω» . Και όταν ο γιατρός, λίγες ώρες πριν πεθάνει, του εξήγησε ότι προσπαθούσε να τον σώσει, εκείνος απάντησε: «Tότε πρέπει να το ξανακάνω…»

Την παραγωγή του μιούζικαλ που θα έχει ως τίτλο το μικρό όνομα του ζωγράφου, «Vincent», θα αναλάβουν το Van Gogh Europe Foundation και ο παρουσιαστής και θεατρικός παραγωγός Άλμπερτ Βερλάιντ.

Το ανέβασμα της παράστασης, που θα έχει μορφή μιούζικαλ, έχει διχάσει. Ορισμένοι αντέδρασαν με ενθουσιασμό, άλλοι αναφώνησαν «… όχι!!!».

Πάντως, η παράσταση, που έρχεται να προστεθεί στις εκδηλώσεις και δράσεις του έτους Βαν Γκόγκ 2015, θα ταξιδέψει και εκτός Ολλανδίας, σε Γαλλία και Βέλγιο.

Προηγούμενο άρθρο1+…3
Επόμενο άρθροΑνακαλούνται αυτοκίνητα Opel στην Ελλάδα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων