Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Βαριές κατηγορίες στα μέλη του στεκιού Δίστομο για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οδηγούνται σήμερα και το Σάββατο στον ανακριτή για να απολογηθούν 35 μέλη του αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού στεκιού Δίστομο που λειτουργεί στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι 35 συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Προπύλαια, για επίθεση που είχε γίνει λίγο νωρίτερα, στα κεντρικά  γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για εξύβριση, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης με την επιβάρυνση των διατάξεων του κουκουλονόμου. Η επιβάρυνση με κατηγορίες περί κουκουλονόμου προστέθηκε από τον εισαγγελέα μετά την προώθηση τους από ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία με πλημμεληματικές κατηγορίες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίς που έχουν διαρρεύσει αν και οι μάρτυρες της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν αρχικά πως αναγνώρισαν τους προσαχθέντες ως υπεύθυνους της επίθεσης,  στη συνέχεια υπέβαλαν συμπληρωματική κατάθεση ότι δεν αναγνωρίζουν κανένα και δεν επιθυμούν τη δίωξη κανενός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στεκιού Δίστομο, τα μέλη του έκαναν αφισοκόλληση στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και στα γραφεία της ΧΑ για εκδήλωση του στεκιού. «Αφού η πολιτική μας παρέμβαση τελείωσε και η αφισοκόλληση περατώθηκε, αποχωρήσαμε. Στην επιστροφή, 35 συντρόφισσες και σύντροφοι του στεκιού προσήχθησαν στα Προπύλαια στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο», σημειώνει.

«Η τρομοκρατία και η αυξανόμενη καταστολή του κράτους και των ένστολων και μη εντολοδόχων του, δεν είναι σε θέση να κάμψει το συλλογικό αγωνιστικό φρόνημα. Δεν είναι σε θέση να νικήσει την επιθυμία για την οργάνωση της κοινωνίας από τα κάτω. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι το ιστορικό και πολιτικό μας χρέος, δεν αφήνουμε μέτρο γης στο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό που επελαύνει», προσθέτει. Τόσο τα μέλη του στεκιού όσο και οι συνήγοροι τους καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια των προσαγωγών, αστυνομικοί φωτογράφιζαν τους προσαχθέντες, φωτογραφίες μάλιστα που μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν σε ιστολόγιο που φέρεται να σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή.

«Η τρομοκρατία και η αυξανόμενη καταστολή του κράτους και των ένστολων και μη εντολοδόχων του, δεν είναι σε θέση να κάμψει το συλλογικό αγωνιστικό φρόνημα. Δεν είναι σε θέση να νικήσει την επιθυμία για την οργάνωση της κοινωνίας από τα κάτω. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι το ιστορικό και πολιτικό μας χρέος, δεν αφήνουμε μέτρο γης στο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό που επελαύνει», αναφέρει στην ανακοίνωση του το στέκι.

«Απόλυτα αναίσχυντη και προκλητική» χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των αστυνομικών κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτούμε να υπάρξει καταδίκη του περιστατικού από το αρχηγείο της ΓΑΔΑ και τον υπηρεσιακό Υπουργό Δημόσιας Τάξης, να καταστραφεί το φωτογραφικό υλικό με δική τους δέσμευση και να αποπεμφθούν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε αυτόν τον εξευτελισμό», σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος.

Οι 11 από τους συλληφθέντες οδηγούνται στον ανακριτή στις 12 εχθές το μεσημέρι (δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 10) και οι υπόλοιποι 24 σημερα (Σάββατο 10/1/2015).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων