Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Βαρουφάκης: Τον Φεβρουάριο ιδρύω το δικό μου κόμμα

«Θα ιδρύσω το νέο μου, πανευρωπαϊκό κίνημα, με έναν και μόνο στόχο –τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, όπως φαίνεται από την προαναγγελία της συνέντευξης.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, που θα δημοσιευτεί ολόκληρη την Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θέλει να δείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή μεταξύ όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικός κράτος και σε όσους αποδέχονται τις αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τα εκλογικά αποτελέσματα των Podemos στην Ισπανία ενώ ταυτόχρονα εκτίμησε ότι σε περίπτωση που ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μπει στην κυβέρνηση, τότε δεν θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι τα «δρακόντεια» μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με το τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι, επηρέασαν τους ισπανούς ψηφοφόρους και στέρησαν από τους Podemos μια εκλογική νίκη.

Στο «στόχαστρο» του κ. Βαρουφάκη μπήκε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος και όχι εκ των υστέρων», αναφέροντας παράλληλα ότι ο κ. Ρέντσι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

πηγή: Έθνος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων