Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

BBC: Η Ελλάδα ανοίγει ξανά τα νησιά της

Το BBC, σε αφιέρωμά του για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία σε αρκετές χώρες, κάνει αναφορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα ελληνικά νησιά.

Το BBC αναφέρει για τη χώρα μας, πως “οι Έλληνες επισκέπτονται ξανά τα νησιά”, σημειώνοντας όμως πως οι ξένοι τουρίστες δεν μπορούν ακόμα να ταξιδέψουν σε αυτά.

Η Ελλάδα ανοίγει τα νησιά της για τους ταξιδιώτες της από την ηπειρωτική χώρα, αλλά όχι ακόμη για τους ξένους τουρίστες. Αυτό σημαίνει πως πολλοί Ελληνες θα μπορούν να πάνε να χαλαρώσουν στα εξοχικά τους και έτσι θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Είναι μία ανακούφιση μετά από δύο μήνες lockdown. Είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση του κλάδου του τουρισμού, που φέρνει το ένα τέταρτο των εσόδων περίπου, της ελληνικής οικονομίας. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της για τον διεθνή τουρισμό από τις 15 Ιουνίου, ενώ οι περισσότερες πτήσεις προς την χώρα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου, όταν και θα ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία και η καραντίνα των 14 ημερών θα πάψει να υφίσταται”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του BBC, αναφέρονται παραδείγματα και από Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων