Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

BBC: Η επιστροφή του Μπορις Τζονσον στα καθήκοντα του

Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στο Ντάουνινγκ Στριτ για να αναλάβει ξανά τα καθήκοντα του και να ηγηθεί της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το Covid-19 πριν πραγματοποιήσει συνομιλίες με ανώτερους υπουργούς και αξιωματούχους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάμπ, ο οποίος αντικατέστησε για αυτό διάστημα τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο κ. Τζόνσον επιστρέφει στα καθήκοντα του μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο αριθμό 10 της Ντάουνινγκ το απόγευμα της Κυριακής εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από τους βουλευτές των Tory για να αρχίσει την σταδιακή άρση του lockdown.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία αυξάνουν τον συνολικό αριθμό θανάτων στα βρετανικά νοσοκομεία σε 20.732, μετά την ανακοίνωση περαιτέρω 413 την Κυριακή.

Είναι ένας μήνας από τότε που ο κ. Johnson διαγνώστηκε με τον ιό. Πέρασε μια εβδομάδα στο St Thomas ‘Hospital στο κεντρικό Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων τριών διανυκτερεύσεων σε εντατική περίθαλψη, μετά την εισαγωγή του με κορωνοιο στις 5 Απριλίου.

Ο κ. Τζόνσον δεν έκανε καμία επίσημη κυβερνητική εργασία κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, αν και την περασμένη εβδομάδα μίλησε με τη βασίλισσα και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συναντήθηκε και με ανώτερους υπουργούς.

Θα συνεχίσει τώρα τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργού, αν και σε αυτό το στάδιο δεν είναι σαφές εάν θα ηγηθεί της ενημέρωσης Τύπου της Δευτέρας.

BBC: Boris Johnson back at Downing Street to lead response
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων